Skip to main content

13.6.2020 HIFK – Gnistan 2-0 (1-0)

Naisten edustusjoukkue avasi tänään kilpailukautensa Kolmosessa kohtaamalla Gnistanin Käpylän helteisessä urheilupuistossa. Joukkueen ensimmäinen ottelu yli kolmeen kuukauteen houkutteli paikalle yli sata katsojaa, jotka loivat hyvää tunnelmaa läpi pelin. HIFK:n joukkue lähti poikkeuksellisen pitkän pre-seasonin jälkeen kauteen tavoitteenaan nousu Kakkoseen uuden päävalmentajan Innu Kanthin johdolla.

Gnistan hallitsi palloa ottelun alkuminuuteilla, mutta HIFK pääsi iskemään ottelun ensimmäisen maalin heti pelin neljännellä minuutilla. Emma Rantamaa katkaisi vastustajan syötön keskialueella, mistä käynnistyi nopea hyökkäys kohti Gnistanin maalia. HIFK:n viime kauden paras maalintekijä Elina Sjölinder jatkoi siitä, mihin viime kaudella jäi ja laukoi pallon hyökkäyksen päätteeksi vastustajan maalivahdin jalkojen välistä maaliin.

Nopea maali toi mukanaan enemmän rentoutta HIFK:n peliin ja pelillinen ote alkoi hiljalleen siirtyä punapaidoille. Emmi Vyyryläinen vasemmalla ja Rantamaa oikealla laidalla rakensivat useita teräviä hyökkäyksiä ensimmäisen puoliajan aikana. Vajaan puolen tunnin kohdalla HIFK:lle avautui hyvä paikka lisätä johtonsa lukemiin 2-0, kun vastustajan hyökkäys oli päättynyt maalivahti Paula Romakkaniemen torjuntaan. ”Pave” käynnisti oman joukkueensa hyökkäyspelin laittamalla pallon nopeasti peliin torjunnan jälkeen. Vyyryläinen pääsi tilanteessa nousemaan laitaa pitkin ja lopulta myös yrittämään viimeistelyä, mutta pallo päätyi Gnistan-veskari Anni Turpeisen jalkoihin.

Vyyryläiselle avautui vielä toinen hyvä maalintekopaikka noin viisi minuuttia myöhemmin. Keskikenttäpelaaja Heidi Rajakko antoi tarkan vapaapotkun, jonka jälkitilanteesta Vyyryläinen pääsi vetämään. Veto meni kuitenkin maalin sivuverkkoihin, eikä HIFK vielä tässä vaiheessa päässyt lisäämään johtoaan. Lisäosumia ei nähty myöskään ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä, joten tauolle mentiin HIFK:n 1-0 -johtolukemissa.

Emmi Vyyryläisen hyvä pelivire jatkui myös ottelun toisella puoliajalla, ja vasen laitahyökkääjä pääsi jälleen pariin otteeseen lähelle kauden avausmaalia. Reilut kymmenen minuuttia toisen puoliajan alkamisen jälkeen hän laukoi pallon tolppaan, ja ottelun 61. peliminuutilla hän vastaanotti keskityksen, harhautti vastustajan puolustajan ja pääsi yksin kokeilemaan viimeistelyä. Hienon hyökkäyskuvion päättänyt veto osui kuitenkin HIFK:n harmiksi ylärimaan.

Ottelun 71. peliminuutilla Gnistan pääsi kahteen otteeseen lähelle ottelun tasoittamista. Laura Biskop antoi kulman, jonka Romakkaniemi kuitenkin onnistui selvittämään nyrkkeilemällä pallon väljemmille vesille. Peliväline päätyi kuitenkin uudelleen oulunkyläläisjoukkueelle, ja Jasmine Stubbe sai heti tilaisuuden iskeä pelin tasoihin, mutta HIFK-maalivahti oli kuitenkin hereillä ja torjui myös jatkotilanteen.

Tilanteet muuttuvat välillä jalkapallossa erittäin nopeasti, ja tästä saatiin hyvä esimerkki heti Gnistanin kulmapotkutilanteen jälkeen. Romakkaniemen torjunta käynnisti hyökkäyksen, joka päättyi HIFK-debyyttinsä tehneen Hanna Halosen viimeistelemään maaliin. Halosen tarkka veto upposi Gnistanin maalin oikeaan takanurkkaan ja HIFK nousi näin kahden maalin johtoasemaan, kun ottelua oli pelaamatta 19 minuuttia.

Gnistan pääsi yrittämään kavennusta vielä ottelun 84. peliminuutilla. Stubbe laukoi terävästi, ja pallo muutti yllättävästi suuntaa HIFK:n puolustajista. Tilanteesta seurasi kulmapotku, mutta sen lähemmäksi maalintekoa keltapaidat eivät enää päässeet. HIFK nappasi tärkeät kolme pistettä heti kauden avausottelussa ja peli näytti kokonaisuudessaan varsin valmiilta, vaikka joukkueharjoittelua ei ole takana kuin vajaat kaksi viikkoa.

HIFK:n avauskokoonpano:
1 Paula Romakkaniemi (mv)
2 Lotta Anderson
5 Maria Lavemäki
7 Iina Ahola
13 Heidi Rajakko
20 Veera Korjus (c)
22 Emma Rantamaa
31 Jenni Karjalainen
36 Emmi Vyyryläinen
37 Elina Sjölinder
95 Iida Uoti

HIFK:n kausi jatkuu Käpylän urheilupuistossa torstaina 25.6., jolloin joukkue kohtaa Järvenpään Palloseuran klo 19.15 alkavassa ottelussa.