Skip to main content

25.6.2020 HIFK – JäPS 3-4 (3-1)

HIFK:n kauden toinen sarjaottelu Kolmosessa käynnistyi tänään Käpylän urheilupuistossa klo 19.15. Vastustajaksi saapui täksi kaudeksi Kakkosesta Kolmoseen pudonnut JäPS, jolle Käpylän HIFK-ottelu oli samalla kauden avauspeli. HIFK:lla oli alla jo yksi ottelu, sillä punapaidat voittivat Gnistanin lukemin 2-0 vajaat kaksi viikkoa sitten.

Vierasjoukkueen Emmi Järvi poistettiin kentältä heti kolmannella peliminuutilla, joten HIFK pääsi pelaamaan ylivoimaa lähes koko ottelun ajan. Tämän tilanteen jälkeen JäPS-ottelun alkuhetket tarjosivat muutamia yhtäläisyyksiä kauden avausotteluun verrattuna. Sääolosuhteet olivat yhtä paahtavan kuumia ja aurinkoisia kuin silloinkin, ja tälläkin kertaa HIFK pääsi heiluttamaan vastustajansa verkkoja heti ottelun alussa. Emma Rantamaa syötti oikealta laidalta keskelle, jossa syötön vastaanotti Elina Sjölinder. Myös viime ottelussa nopean avausmaalin iskenyt Sjölinder laukoi pallon maata pitkin JäPS-maalin oikeaan takanurkkaan ottelun viidennellä peliminuutilla.

Myös Hanna Halonen pääsi jatkamaan kauden avausottelussa alkanutta maaliputkeaan, tosin tällä kertaa 2-0 -osuma nähtiin jo ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Rantamaa ja Halonen pääsivät kaksistaan JäPS-puolustuksen ohi ottelun 19. peliminuutilla. Halonen iski Rantamaan syötön verkon perukoille, ja HIFK oli ottanut ottelun omaan komentoonsa.

Vajaan puolen tunnin pelin jälkeen JäPS pääsi peliin mukaan, ja joukkue onnistui kaventamaan ottelun tilanteeksi 2-1. Maalin teki Vera Kusmin, jonka laukaus upposi HIFK-maaliin ohi maalivahti Paula Romakkaniemen. HIFK pääsi kuitenkin lisäämään johtonsa jälleen kahden maalin mittaiseksi, sillä Halonen iski ottelun toisen ja kauden kolmannen maalinsa pari minuuttia ennen taukovihellystä. Hän teki upean juoksun vasenta laitaa pitkin, jätti vastustajan puolustajat taakseen ja laukoi pallon järvenpääläisjoukkueen maaliin. Tauolle mentiin runsasmaalisen puoliajan jälkeen HIFK:n 3-1 -johtolukemissa.

Sjölinder aloitti myös toisen puoliajan räväkästi, sillä pallo päätyi hänen laukauksensa jälkeen aivan maaliviivan tuntumaan toisen puoliajan alussa. HIFK:n pelaajat olivat sitä mieltä, että pallo olisi mennyt maaliin asti, mutta tuomarin näkemyksen mukaan pallo ei ylittänyt maaliviivaa tilanteessa. JäPS tuli jälleen maalin päähän, kun toista puoliaikaa oli pelattu viitisentoista minuuttia. Hanna Halosen lisäksi ottelussa nähtiin myös toinen kahden maalin pelaaja, sillä vierasjoukkueen kavennusmaali oli jälleen Vera Kusminin käsialaa.

Kavennusmaalin jälkeen JäPS tarjoili HIFK:lle kylmää kyytiä joukkueen onnistuttua seuraavaksi iskemään kaksi nopeaa maalia HIFK:n verkkoon. Ensin Inka Rajala iski ottelun tasoihin, ja hetkeä myöhemmin HIFK-puolustukselta unohtunut Camilla Takala laukoi vierasjoukkueen johtoon. HIFK:n synkkä kolme takaiskumaalia sisältänyt kymmenminuuttinen osoittautui lopulta ratkaisevaksi ottelun lopputuloksen kannalta, sillä HIFK ei enää pystynyt nousemaan taistelemaan sarjapisteistä. Näin kolme pistettä matkasivat JäPS:in mukana Järvenpäähän Käpylän iltaottelun päätteeksi.

Innu Kanthin valmentama HIFK on seuraavan kerran tositoimissa keskiviikkona 1.7., jolloin vuorossa on kauden ensimmäinen vierasottelu HyPS:iä vastaan. Joukkue nähdään seuraavan kerran kotona vasta kesätauon jälkeen heinäkuun lopussa.

HIFK:n avauskokoonpano:
1 Paula Romakkaniemi (mv)
2 Lotta Anderson
5 Maria Lavemäki
7 Iina Ahola
8 Hanna Halonen
13 Heidi Rajakko
20 Veera Korjus (c)
22 Emma Rantamaa
31 Jenni Karjalainen
37 Elina Sjölinder
95 Iida Uoti