Skip to main content

Otteluennakko: 13.6.2020 klo 15.00 HIFK – Gnistan (Käpylän nurmi)

Naisten kauan odotettu sarja-avaus pelataan lauantaina Käpylän nurmella klo 15 alkaen. Joukkue on harjoitellut rikkonaisen preseasonin ajan ahkerasti, mutta harmillisesti koko joukkueen voimin harjoituksia ei montaakaan ole alla ennen sarjakauden ensimmäistä peliä. Rajoitusten puitteissa treenejä on kertynyt ensin pienryhmissä kahden viikon ajan, jonka jälkeen kesäkuussa siirryttiin koko joukkueen harjoitteluun. Harjoitukset on kuitenkin suoritettu tehokkaasti ja parhaimmalla mahdollisella tavalla ja joukkueen valmentaja Innu Kanth lähtee kauteen toiveikkain ja odottavaisin mielin. Tavoitteena on potkaista sarja käyntiin ennakkoluulottomasti ja aggressiivisesti. Kanthin mukaan pelaajat ovat olleet mukana harjoituksissa hyvällä asenteella ja motivaatiolla. Tavoite on koko joukkueelle selvä, sillä naiset lähtevät tavoittelemaan nousua kakkosdivisioonaan, joten pisteitä lähdetään tavoittelemaan heti ensimmäisestä ottelusta lähtien.

Molemmat tänä vuonna pelatut harjoitusottelut ennen hallituksen asettamia rajoituksia päättyivät HIFK:n eduksi, ensin FC Espoota ja sitten EPS:ä vastaan. HIFK:n kauden avausottelun vastustaja on oulunkyläläinen Gnistan, joka on tuttu tähtirinnoille jo viime kaudelta. Lauantain vastustaja on ollut lohkon kärkijoukkueita ja kaudella 2019 HIFK sijoittui Gnistanin kanssa jaetulle 3. sijalle 39 pisteellä, joten avausottelusta odotetaan vauhdikasta. Gnistan on saanut useita vahvistuksia mm. Team VanPasta, HPS:stä, Rauman Pallo-Iiroista ja VJS:stä. Joukkue on pelannut muutamia harjoitusotteluita, joista viimeisin päättyi Gnistanin eduksi KP-75/TuPSia vastaan lukemin 2-1.

Joukkue vahvistunut viime kaudesta

Viime vuoteen nähden joukkue on saanut useamman uuden vahvistuksen ja myös pitkistä loukkaantumisista toipuneita pelaajia nähdään taas pelikentillä alkavalla kaudella. Joukkueessa järjestettiin mm. avoimet trialharjoitukset viime vuoden marraskuussa, joista joukkueeseen valikoitui yhteensä viisi uutta pelaajaa eri pelipaikoille. Viime vuonna samassa lohkossa pelanneesta KOPSE:sta siirtyi kerralla kolme pelaajaa IFK:n rivistöön. Alakerrassa pelaava Iina Ahola pelaa niin topparina, kuin laidassa nousevana laitapakkina tuoden rutkasti juoksuvoimaa nopeutensa ansiosta myös HIFK:n hyökkäykseen. Vahva ja periksiantamaton puolustaja on esittänyt vakuuttavia otteita harjoituksissa ja alkuvuoden harjoitusotteluissa.

Myös pääosin kärkipelaajan pelipaikalla pelaava Hanna Halonen siirtyi HIFK:hon korsolaisesta seurasta. Halonen on kuitenkin uudessa seurassaan pelannut myös ylempänä keskikenttänä sekä laitapelaajana, joten sähäkkä hyökkäyspään pelaaja tuo laatua monelle pelipaikalle. Dynaaminen Halonen tulee varmasti kantamaan oman kortensa kekoon maalinteon ja pelinrakentelun osalta. Kolmas KOPSE:sta HIFK:hon siirtynyt pelaaja on keskikentää vahvistamaan saapunut Aino Heikkinen. Heikkinen on varmajalkainen ja pallollisesti taitava pelaaja, jolla on painava laukaus. Hän on vahva lisäys laajaan keskikenttäosastoon, joka varmistaa, että keskellä on monta kilpailukykyistä pelaajaa kauden otteluihin.

Joukkueeseen on saatu pelaajia myös ylemmiltä sarjatasoilta, kun NJS:n naisten joukkuetta ykkösdivisioonaan mukana nostamassa ollut Heidi Rajakko liittyi helsinkiläisseuran vahvuuteen. Pääasiassa puolustajana pelaava, mutta myös keskikentällä viihtyvä Rajakko on kuulunut kakkosdivisioonassa avauskokoonpanoon jo useamman vuoden verran, joten kokemusta ja varmuutta tämä peluri tuo varmasti naisten Kolmosen peleihin. Lisäksi HIFK:n maalivahtiosasto sai kaivatun vahvistuksen myöhemmin testijakson jälkeen, kun ONS:n naisten liigajoukkuetta sekä Yhdysvaltojen yliopistojoukkueita edustanut Liisa Rahkola siirtyi punapaitoihin alkuvuodesta. Toisen tasokkaan maalivahdin myötä niin harjoitteluun kuin peleihinkin on saatu runsaasti lisää laatua. Taitava Rahkola tullaan varmasti näkemään tolppien välissä tulevissa otteluissa.

Viime kaudella pitkistä loukkaantumisista toipuneet hyökkääjät Emmi Vyyryläinen sekä Melinda Andler ovat pääseet joukkueen mukaan harjoittelemaan täydellä teholla heti alkuvuodesta ja ovat molemmat päässeet jo maalinteon makuun pelatuissa harjoitusotteluissa. Molemmat pelaajat ovat olleet kovassa vireessä ja tulevat varmasti tekemään tehopisteitä kauden alkaessa. Uusien pelaajien sekä takaisin kentälle palanneiden pelaajien myötä joukkue on ennen kaikkea vahvistunut hyökkäyksellisesti, mutta myös keskikenttä sekä puolustus ovat saaneet monipuolisia pelaajavahvistuksia.

– Odotus oli pitkä ja haastava. Määrätietoisuus omatoimiharjoittelun suhteen ja samalla kaipuu joukkueen yhteisiin tapahtumiin vaativat sisua jokaiselta pelaajalta. Siksi olikin mahtavaa, kun toukokuussa saimme vihdoin aloittaa harjoittelun pienryhmissä ja innostus huokui koko joukkueesta. Aloitimme koko joukkueen treenit kesäkuun alussa, emmekä malta odottaa tositoimiin pääsyä eli sarjan alkua. Treeneissä naurua ja hyväntuulisuutta riittää ja uudet pelaajat ovat päässeet loistavasti mukaan punaiseen rinkiin. Kuitenkin, kun peli vihelletään käyntiin, taistelutahtomme ja voitonnälkä ovat vahvasti läsnä. Tämä yhdistettynä joukkuehenkeen tuntuu, ettei meitä voida pysäyttää, joukkueen toinen kapteeni Maria Lavemäki kertoo ryhmän tunnelmista ennen kauden alkua.

– Poikkeusolot vaativat koko joukkueelta erityistä panostusta ja omatoimista treenamista, jotta pystymme lähtemään entistä vahvempana ja yhtenäisempänä joukkueena kauteen. Onneksi jokainen meidän mimmi on varustettu teräksisellä tahdolla ja suurella sydämellä, enkä voisi olla ylpeämpi kun saan olla osa tätä joukkuetta. Tämä on meidän kausi! Oma suositukseni mimmien faneille onkin, ettei yhtään peliä kannata missata, toteaa Emmi Vyyryläinen joukkueen kapteenistosta.

Teksti: Emma Rantamaa