Skip to main content

1.7.2020 klo 18.30 HIFK – KuPS, Bolt Arena

HIFK saa kauden ensimmäisessä Veikkausliigaottelussaan vastaansa hallitsevan Suomen mestarin, eli Kuopion Palloseuran. Haaste on lähes kovin mahdollinen, sillä kuopiolaisten ennustetaan kuuluvan Veikkausliigan parhaimpien joukkueiden joukkoon tälläkin kaudella.

Huomisen vastustaja: KuPS

KuPS varmisti seurahistoriansa kuudennen Suomen mestaruuden viime kauden viimeisellä kierroksella voittamalla ykköshaastajajoukkue FC Interin vieraskentällä lukemin 2-0. Mestarivalmentaja Jani Honkavaaran siirtyminen SJK:n päävalmentajaksi kauden jälkeen merkitsi uuden aikakauden alkamista Kuopiossa. Joukkueen uudeksi päävalmentajaksi palkattiin 60-vuotias norjalainen Arne Erlandsen, joka on yli 20 vuotta sitten alkaneella valmennusurallaan toiminut useissa seuroissa kotimaassaan, sekä myös mm. ruotsalaisseura IFK Göteborgin päävalmentajana. Ennen Kuopioon siirtymistä Erlandsen toimi norjalaisen Lilleströmin päävalmentajana aina vuoteen 2018 asti.

Pelaajapuolella joukkueessa on ollut jonkun verran vaihtuvuutta off-seasonin aikana. Mestaruuden voittaneista avainpelaajista Luis Carlos Murillo siirtyi HJK:hon, Babacar Diallo Malesiaan, Petteri Pennanen Indonesiaan ja Ariel Ngueukam Honkavaaran mukana Seinäjoelle.

Kuopiolaisten ensimmäinen uusi hankinta oli nigerialaislaituri Usman Sale, joka on pelannut neljä edellistä kautta norjalaisessa Viking Stavangerissa. Päävalmentaja Erlandsenille tuttu pelaaja Mats Haakenstad saapui vahvistamaan joukkueen puolustusta, ja hyökkäykseen uutta virtaa tuo puolestaan ruotsalaisesta Ljungskilesta siirtynyt Aniekpeno Udoh. Muita uusia vahvistuksia ovat ghanalainen keskikenttäpelaaja Bismark Boateng, sekä lainasopimuksilla Kuopiossa pelaavat Nuno Tomas (puolustaja, CSKA Sofia), Urho Nissilä (keskikenttä, SV Zulte Waregem) ja Pedro Vitor (laitapelaaja, FK Lviv).

Kuopiolaisjoukkue on kesäkuussa pelannut kaksi Suomen Cupin ottelua sekä yhden harjoitusottelun. Cupissa KuPS eteni viime viikolla pelattuihin puolivälieriin, joissa se lopulta taipui FC Interille rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

HIFK:n näkökulmat

HIFK on kesäkuun aikana pelannut kaksi harjoitusottelua, joissa joukkue on kohdannut ensin EIF:n ja myöhemmin IFK Mariehamnin. Tammisaaresta irtosi puhdas neljän maalin voitto, ja IFK Mariehamnia vastaan tuloksena oli puolestaan tasapeli lukemin 1-1. HIFK:n viime kauden paras maalintekijä Erikson Carlos odottaa mielenkiintoista kautta, jonka suhteen tavoitteet ovat korkealla vahvistuneen joukkueen ansiosta.

– Vihdoinkin Veikkausliiga käynnistyy pitkän odottelun ja vaikeiden aikojen jälkeen! Odotukseni ovat korkealla tämän vuoden suhteen. Olemme saaneet hyviä vahvistuksia, kuten esimerkiksi Sakari Mattila ja Mosa, joten joukkueemme on paljon vahvempi. Uskon, että pääsemme viiden ensimmäisen joukkoon ja että saamme paikan Eurooppa-liigaan karsintoihin. Joukkue on yhtenäinen ja me kaikki olemme onnellisia, hän sanoo.

Voit lukea Erikson Carlosin haastattelun kokonaisuudessaan huomenna ilmestyvästä Matchkamraten-lehdestä. Vallitsevan tilanteen johdosta fyysisiä kappaleita tulee olemaan erittäin rajallinen määrä myynnissä pientä maksua vastaan ottelutapahtuman fanimyyntipisteessä, mutta lehti ladataan myös ilmaisena ja digitaalisena versiona HIFK:n nettisivuille ennen ottelun alkamista.

HIFK:n päävalmentaja Tor Thodesen on valmiina kohtaamaan norjalaisen kollegansa valmentaman joukkueen kauan odotetussa kauden avausottelussa.

– Tunnen Arne Erlandsenin suosiman pelitavan varsin hyvin, sillä olemme monesti olleet vastakkain Norjassa vuosien varrella. Hänen joukkueensa ovat yleensä vahvoja erikoistilanteissa ja noudattavat pelisuunnitelmaa kurinalaisesti. KuPS on varmasti yksi sarjan parhaista joukkueista tänäkin vuonna, hän toteaa.

Keskikenttäpelaaja Moshtagh Yaghoubi on sivussa huomisesta ottelusta, kun taas hyökkääjä Luís Henrique liittyi joukkueen harjoitusvahvuuteen viime sunnuntaina palattuaan Suomeen Brasiliasta kaksi viikkoa aiemmin.

Osta liput huomisen matsiin Lippupisteen kautta!