Skip to main content

1.7.2020 klo 19.30 HyPS – HIFK, Kankurin tekonurmi (Hyvinkää)

HIFK matkustaa huomenna ensimmäistä kertaa vieraskentälle tällä kaudella, kun vastassa on HyPS Naisten Kolmosen kolmannen sarjakierroksen ottelussa. Peli käynnistyy keskiviikkona 1.7 Kankurin tekonurmella klo 19.30.

HIFK on tähän mennessä pelannut kaksi kotiottelua. Ensin joukkue voitti Gnistanin kahdella maalilla kauden avauksessa, mutta viime viikolla JäPS haki pisteet Stadista voittamalla HIFK:n runsasmaalisen ottelun jälkeen. Maaliero näyttää kahden pelatun ottelun jälkeen lukemia 5-4, mikä puhuu hyökkäyssuunnan tehokkuuden puolesta. JäPS-ottelussa puolustuspeli ei kuitenkaan ollut parhaimmillaan, sillä omiin meni yhteensä neljä osumaa. Joukkue on pelannut vahvasti etenkin hyökkäyssuuntaan ja pelatuissa otteluissa mahdollisuuksia lisämaaleille on ollut runsaasti.

Naiset ovat harjoittelussaan keskittyneet hitaiden hyökkäysten rakentamiseen ja maltillisempaan pallonhallintaan, samalla kun joukkueen peruspelaamista on pyritty vahvistamaan. Myös puolustuspelaaminen, vastustajan paineen katkaiseminen ja pallon voittaminen omalle joukkueelle ovat kaikki olleet esillä ottelua edeltävissä harjoituksissa.

Tulevan ottelun kotijoukkue HyPS on pelannut jo kolme sarjaottelua, voittaen ne kaikki yhteismaalierolla 14-5. Hyvinkääläisten parhaimpia maalintekijöitä ovat olleet Anniina Jurvanen seitsemällä maalilla ja Oona Vuoltee viidellä maalilla. HyPS:in ensimmäinen ottelu päättyi voitokkaasti lukemin 1-2, ja seuraavassa ottelussaan hyvinkääläiset pääsivät iloittelemaan maaleilla sarjanousija FC Loviisaa vastaan numeroin 2-8. Kotonaan HyPS pelasi myös voitokkaasti viime kaudella vahvasti pelannutta Kasiysi/Hiki:ä vastaan lopputuloksella 4-2. HyPS johtaa sarjaa yhdeksällä pisteellä, kun taas HIFK puolestaan majailee sarjan keskivaiheilla jaetulla neljännellä sijalla kolmen muun joukkueen kanssa kolmella pisteellä.

Seuraava sarjaottelu on HIFK:lle tärkeä, jotta viime ottelun tulos saadaan nollattua ja kurssi käännettyä positiiviseen suuntaan. Joukkueen päävalmentaja Innu Kanth kertoo, että JäPS-tappio on käsitelty ja että fokus on siirretty oman pelin parantamiseen huomista vierasottelua varten.

– Kauden avauspelista saatiin tärkeä voitto, ja peli oli todella valmiin näköistä siihen nähden, että tässä oli tämä korona ennen kauden alkua. Viime viikolla vastaan tuli minulle ensimmäinen tappio koutsina, eikä koskaan aikaisemmin ole ottanut yhtä paljon päähän hävityn ottelun jälkeen. Kaikki pahimmat tappiot peliuralta eivät enää tunnu miltään tähän verrattuna. Tappion jälkeen ollaan nuoltu haavat ja nyt lähdetään voitto mielessä Hyvinkäälle. Ainoa tavoite on kolme pistettä, Kanth sanoo.

JäPS-ottelussa nähtiin etenkin ensimmäisellä puoliajalla useita paitsioon päättyneitä hyökkäyksiä, joihin on kiinnitetty erityisesti huomiota ottelun jälkeen.

– Ollaan puhuttu noista tilanteista, sekä siitä, miten tapetaan peli kun ollaan johtoasemassa. Mitä tehdään kun vastustaja saa hurmoksen päälle, tai miten tapetaan tempo pelistä. Edellisessä pelissä olisi pitänyt tehdä kolme maalia lisää ekan puoliajan aikana. Vastustajan linja oli todella korkealla, joten siinä meidän olisi pitänyt tehdä ketunleikit fiksummin, ettemme olisi olleet paitsiossa, hän jatkaa.

Joukkueen avauskokoonpano pysyy pääasiassa samana kuin edellisissäkin otteluissa, mutta ainakin yksi pelaaja pääsee huomenna pelaamaan ensimmäisen ottelunsa HIFK-paidassa. Joukkueeseen täksi kaudeksi siirtynyt maalivahti Liisa Rahkola on nimittäin huomenna torjuntavuorossa Hyvinkäällä.

HyPS-ottelun jälkeen HIFK siirtyy kolmen viikon kesätauolle, jonka jälkeen seuraava ottelu pelataan EBK/2-joukkuetta vastaan vieraissa keskiviikkona 22.7.