Skip to main content

25.6.2020 klo 19.15 HIFK – JäPS, Käpylän urheilupuisto

Naisten Kolmonen jatkuu huomenna HIFK:n ja JäPSin kohtaamisella Käpylän urheilupuistossa klo 19.15 alkaen. Sarjan ensimmäisellä kierroksella voittotilinsä avannut HIFK pelaa nyt kauden toisen ottelunsa, kun taas vastustajaksi saapuva Järvenpään Palloseura pääsee avamaan kautensa huomenna HIFK:n vieraana.

HIFK pelasi kauden avausottelunsa lauantaina 13.6., jolloin se kohtasi Gnistanin Käpylässä. Punapaitainen kotijoukkue avasi maalihanat heti ottelun alussa Elina Sjölinderin sijoitettua pallon oulunkylälaisjoukkueen maaliin, ja toisen puoliajan loppupuolella täksi kaudeksi HIFK:hon siirtynyt Hanna Halonen viimeisteli ottelun loppulukemiksi 2-0 runsaslukuisen yleisön edessä. Kolmen pisteen voitto kauden avausottelusta tietää sitä, että HIFK on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla kaksi. Sarjajohtaja HyPS on jo ehtinyt pelata kolme sarjaottelua, jotka kaikki myös ovat päättyneet hyvinkääläisten voittoon.

JäPS on HIFK:n lohkon viimeinen joukkue, joka ei vielä ole päässyt aloittamaan kauttaan, joten joukkueen koronarajoitusten jälkeisestä pelituntumasta ei tässä vaiheessa vielä ole kovinkaan paljon tuoretta tietoa. Järvenpääläiset kohtasivat samassa lohkossa pelaavan Malmin Palloseuran kesäkuun alkupuolella harjoitusottelussa, joka JäPSin naisten Facebook-sivun mukaan päättyi voittoon lukemin 2-0. JäPS pelasi viime kaudella Kakkosta sijoittuen sarjataulukossa toiseksi viimeiseksi, mikä tiesi putoamista Kolmoseen täksi kaudeksi. Joukkue on viime vuosina sahannut Kakkosen ja Kolmosen välillä; 2017 JäPS pelasi Kakkosessa, 2018 Kolmosessa ja 2019 siis taas Kakkosessa.

HIFK lähtee hakemaan kauden toista voittoaan hyvällä fiiliksellä

HIFK:n maalivahti Paula ”Pave” Romakkaniemi ja puolustaja Iina Ahola kertovat joukkueen lähtevän hyvällä fiiliksellä hakemaan uutta voittoa kauden toisesta ottelusta. Gnistan-ottelussa HIFK:n peli näytti ajoittain jo yllättävän valmiilta ottaen huomioon, ettei joukkue ollut juurikaan ehtinyt harjoitella yhdessä koko ryhmän kanssa. Viime kaudella sarjaporrasta ylempänä pelannutta vastustajaa vastaan on huomattavasti helpompi lähteä pelaamaan kun alla on yksi kokonainen sarjaottelu sekä joukkueharjoittelua kolmen ja puolen viikon verran.

– Hyvä fiilis! Kauden ensimmäinen peli alkoi makeella voitolla ennätysyleisön edessä, joten myös seuraavaan matsiin on siis kovat odotukset. Nyt on taas muutama joukkuetreeni lisää alla, niin toivottavasti saadaan oma peli vielä paremmaksi, sillä erityislaatuinen preseason näkyi kuitenkin ehkä vielä vähän viime matsissa. Kaikki mestoille vaan katsomaan, olosuhteet tulevat olemaan kuumat, mutta HIFK:n pää pysyy kylmänä, Romakkaniemi kommentoi JäPS-ottelun alla.

– Tunnelmat tulevasta matsista ovat jälleen odottavat ja voitonhalu on vahvasti läsnä. Kauden avauspelistä jäi erinomaiset fiilikset ja sieltä varmasti otetaan hyvät asiat mukaan. Sääolosuhteet tuovat omat haasteensa tulevaan matsiin, mutta tilanne on kuitenkin molemmille joukkueille sama, ja onneksi olosuhteisiinkin pystyy vastaamaan oikeanlaisella valmistautumisella. Treeneissä ollaan menty hyvällä asenteella ja tavoitteellisesti, joten kentälle astuu varmasti voitontahtoinen ja vahva HIFK. Riittäköön se nappaamaan tärkeät kolme pistettä, Ahola sanoo.