Skip to main content

25.6.2020 kl. 19.15 HIFK – JäPS, Kottby idrottspark

Damernas division 3 fortsätter imorgon med en match mellan HIFK och JäPS i Kottby idrottspark kl. 19.15. HIFK, som inledde säsongen med en seger, spelar nu sin andra seriematch för denna sommar, medan motståndarna JäPS i sin tur står inför säsongens första seriematch i Kottby imorgon.

HIFK öppnade säsongen lördagen den 13.6. mot Gnistan i Kottby. Det rödklädda hemmalaget öppnade målkontot direkt i början av matchen genom en fullträff av den farliga målskytten Elina Sjölinder, och senare under den andra halvleken punkterade Hanna Halonen matchen genom att göra 2-0 i sin första egentliga seriematch i HIFK-skjortan. Tre poäng i säsongens öppningsmatch betyder att HIFK nu är tvåa i serietabellen efter serieledarna HyPS, som dock redan har hunnit spela (och vinna) tre seriematcher i år.

JäPS är det sista laget i HIFK:s grupp som ännu inte inlett sin säsong, och därmed finns det i nuläget inte mycket färsk information om Järvenpäälagets matchform efter coronapausen. I början av juni mötte laget MPS från samma grupp i en träningsmatch, som enligt JäPS Facebook-sida slutade i vinst med siffrorna 2-0. Ifjol blev JäPS nästsist i Tvåan, vilket betydde att en degradering till division 3 väntade inför den här säsongen. Under de senaste åren har JäPS över lag rört sig mellan de här två serierna; 2017 spelade laget i Tvåan, 2018 i division 3 och 2019 då alltså igen i Tvåan.

HIFK siktar på att vinna igen

Målvakten Paula ”Pave” Romakkaniemi och försvararen Iina Ahola berättar att känslan inom laget är bra och att man nu går in för att vinna på nytt, då säsongens andra match imorgon ska spelas. I Gnistan-matchen såg HIFK:s spel stundvis överraskande färdigt ut med tanke på att laget knappt hade hunnit träna tillsammans med hela gruppen inför matchen. Med en hel seriematch samt tre och en halv vecka av lagträningar i bagaget, blir det nu betydligt lättare att spela mot ett lag som kommit ner från en högre serienivå.

– Det känns bra! Säsongen började med en skön vinst inför en rekorderligt stor publik, så det är klart att vi har höga förväntningar även inför den här följande matchen. Vi har nu hunnit med några fler lagträningar och därför kan vi hoppas på att kunna förbättra det egna spelet ännu lite till. Den här annorlunda pre-seasonperioden kanske fortfarande syntes en aning i den förra matchen. Jag hoppas på att få se en stor publik igen! Det kommer att bli en match i varmt väder, men HIFK håller huvudet kallt, kommenterar Romakkaniemi.

– Vi är förväntansfulla inför en ny match och viljan att vinna finns starkt med även denna gång. Den första matchen lämnade en riktigt bra känsla hos oss, och det fanns många bra saker som vi säkert kan ta med oss till följande match. Väderförhållandena gör att det blir lite mer utmanande omständigheter, men det är något som påverkar båda lagen lika mycket, samtidigt som man kan tackla de utmaningar vädret för med sig genom att förbereda sig väl inför matchen. Under träningarna har vi haft en god och målmedveten inställning, så vi kommer med säkerhet att se ett starkt och segerhungrigt HIFK. Det ska nog räcka för att ta tre viktiga poäng, säger Ahola.