Skip to main content

24.6.2020 klo 13:50 HIFK – IFK Mariehamn, Bolt Arena

HIFK:lla on huomenna edessään viimeinen harjoitusottelu ennen varsinaisen Veikkausliigakauden alkamista. Joukkue kohtaa IFK Mariehamnin Bolt Arenalla keskiviikkona 24.6. klo 13.50 alkaen. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta peliä on mahdollista seurata HIFK:n YouTube-kanavalla lähetettävän striimin kautta.

Viime viikolla HIFK:lla oli vastassa Ykkösessä pelaava EIF, jonka joukkue voitti lukemin 0-4. EIF-ottelu oli HIFK:n ensimmäinen kunnon jalkapallo-ottelu pitkään aikaan ja useat pelaajat pääsivät myös kentälle antamaan näyttöjä valmennusjohdolle. Koko Tammisaareen matkannut 18 pelaajan ryhmä pääsi kentälle hakemaan pelituntumaa ennen varsinaisen Veikkausliigakauden alkua. Myös maalintekovastuu jakaantui tasaisesti ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla Adama Fofanan, Sakari Tukiaisen, Joel Mattssonin ja Kevin Larssonin onnistuttua viimeistelyssä tammisaarelaisjoukkuetta vastaan.

Huomisen vastustaja IFK Mariehamn on uudistunut talvi- ja kevätkauden aikana. Pitkäaikainen päävalmentaja Peter Lundberg siirtyi Suomen U19-maajoukkueen päävalmentajaksi, ja hänen tilalleen nimitettiin ruotsalainen Lukas Syberyjski. Myös pelaajapuolella on nähty vaihtuvuutta, kun mm. Maximo Tolonen, Niilo Mäenpää, Mikko Sumusalo ja nyt viimeisimpänä myös Akseli Pelvas ovat liittyneet maarianhaminalaisten riveihin. HIFK ja IFK Mariehamn kohtasivat ensimmäisen kerran tällä kaudella jo helmikuussa Suomen Cupin viimeisessä lohkovaiheen ottelussa. HIFK johti ottelua jo 0-2, mutta IFK Mariehamn onnistui lopulta vesittämään HIFK:n haaveet jatkopaikasta tasoittamalla pelin juuri ennen tuomarin loppuvihellystä.

Adama Fofana: ”Nautin jalkapallon pelaamisesta”

Norsunluurannikkolainen keskikenttäpelaaja Adama Fofana viimeisteli ensimmäisen HIFK-maalinsa keskiviikkona neljännessä ottelussaan HIFK:n paidassa. Vasempana laiturina ensimmäisen puoliajan pelannut Fofana laukoi pallon vastustajan maalin oikeaan takanurkkaan Erikson Carlosin esityöstä jo ottelun kolmannella peliminuutilla. Maali maistui nuorelle pelaajalle, joka on koronarajoituksista huolimatta viihtynyt hyvin uudessa asuinkaupungissaan.

– Nautin jalkapallon pelaamisesta ja pyrin aina pitämään hauskaa kentällä. Tuntui todella upealta, kun pääsin tekemään ensimmäisen maalini IFK:n pelipaidassa, ja sain palkinnon täällä tekemälleni kovalle työlle. Olemme treenanneet paljon esimerkiksi kestävyyden ja taktisten asioiden parissa, joten oli hienoa nähdä, että tämä työ tuotti tulosta viime viikolla. Toivottavasti sama tahti jatkuu nyt myös kauden alkaessa, Fofana kertoo.

– IFK Mariehamn on hyvä joukkue ja se nähtiin jo Suomen Cupissa talvella. Silloin ei saatu toivottua tulosta, kun meidän keskittymisemme ei ollut lopussa tarpeeksi hyvällä tasolla. Me haluamme nyt selkeästi näyttää, että olemme oppineet siitä pelistä, ja todistaa kaikille, kuinka paljon olemme kehittyneet joukkueena tuosta hetkestä. Uskon, että tästä tulee hyvä kausi niin henkilökohtaisella tasolla kuin joukkueenkin kanssa. Haluan itse pelata ehjän kauden, kehittyä lisää ja auttaa joukkuetta saavuttamaan hyviä tuloksia. Tiedän, että meillä on hyvä joukkue ja että pystymme pelaamaan korkealla tasolla, hän jatkaa.

Huomisen IFK Mariehamn -ottelun jälkeen HIFK:n Veikkausliigakausi on valmiina alkamaan, ja ensimmäinen ottelu pelataan keskiviikkona 1.7. Kuopion Palloseuraa vastaan. Kesäkuu on tuonut mukanaan paljon helpotusta henkisesti raskaan kevään jälkeen, ja viikon päässä alkava kausi on saanut Fofanan ja muun joukkueen hyvälle mielelle.

– On hauskaa olla taas yhdessä joukkueen kanssa ja kaipasin yhdessäoloa muiden pelaajien kanssa paljon kevään aikana. Vietimme paljon aikaa yhdessä kaupungilla joukkuekavereiden kanssa treenien ulkopuolella, ja on hienoa taas päästä tähän rutiiniin kiinni uudelleen. Jalkapallo on minulle tapa pitää hauskaa ja kohta päästään taas pitämään hauskaa kentälle kauden alkaessa, Fofana sanoo.