Skip to main content

17.6.2020 klo 18:00 EIF – HIFK 0-4 (0-2), Tammisaaren keskuskenttä

HIFK:n ensimmäinen harjoitusottelu pitkän koronatauon jälkeen pelattiin tänään Ykkösessä pelaavaa EIF:iä vastaan Tammisaaren keskuskentällä. Punapaitainen vierasjoukkue pääsi ottelussa johtoon heti kolmannella peliminuutilla. Pallo pelattiin Erikson Carlosille, joka pysähtyi ja pelasi pallon eteenpäin keskelle. Siellä syötön vastaanotti Adama Fofana, joka iski ensimmäisen maalinsa HIFK-paidassa laukomalla pallon oikeaan takanurkkaan.

Ensimmäinen puoliaika eteni HIFK:n hallinnassa, eikä maalivahti Arnold Origille kertynyt juurikaan torjuntatöitä puolustuksen pitäessä EIF:n hyökkäykset kurissa. Moshtagh Yaghoubi pääsi antamaan muutamia hyviä vapaapotkuja, joista kenties vaarallisin nähtiin ottelun 35. peliminuutilla. Mosa antoi vapaapotkun lyhyenä Jukka Halmeelle, joka keskitti kohti Sakari Tukiaista. Pallo meni HIFK-hyökkääjän jalasta maalista ohi vasemmalta puolelta.

Tukiainen pääsi kuitenkin maalinteon makuun pari minuuttia ennen taukoa. Hän otti vastaan syötön EIF-puolustuksen keskellä selkä maalia kohti, kääntyi ja laukoi pallon varmasti tammisaarelaisjoukkueen maaliin. Näin puoliajalle edettiin HIFK:n kahden maalin johtoasemassa.

HIFK:n johto kasvoi kolmen maalin mittaiseksi ottelun 53. peliminuutilla. Tutulla paikallaan keskikentän oikealla laidalla pelannut Joel Mattsson laukoi pallon EIF-maalin vasempaan nurkkaan kuljetuksen päätteeksi. Loppulukemat 0-4 viimeisteli Kevin Larsson noin viitisentoista minuuttia ennen ottelun päättymistä.

HIFK:n avauskokoonpano:
3 Sakari Mattila (76′ 34 Tuukka Andberg)
4 Hannu Patronen (c) (46’ 22 Joel Mero)
6 Riku Selander (76′ 16 Tino Palmasto)
7 Moshtagh Yaghoubi (63’ 10 Jabar Sharza)
8 Jukka Halme
11 Sakari Tukiainen
13 Joel Mattsson
14 Erikson Carlos (63’ 19 Kevin Larsson)
18 Matias Hänninen
24 Adama Fofana (17 Jani Bäckman)
77 Arnold Origi (mv) (76′ 30 Jaakko Kivekäs)

Seuraava ottelu pelataan viikon päästä Bolt Arenalla IFK Mariehamnin saapuessa HIFK:n vieraaksi. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta se lähetetään suorana HIFK:n YouTube-kanavalla. Otteluseurantaa on tuttuun tapaan myös tarjolla Twitterissä.