Skip to main content

17.6.2020 kl. 18.00 EIF – HIFK 0-4 (0-2), Ekenäs centrumplan

Idag spelade HIFK sin första match efter en lång coronapaus. Det var en träningsmatch mot EIF från Ettan på Ekenäs centrumplan. Det rödklädda bortalaget tog ledningen i matchen redan under den tredje matchminuten. Bollen spelades till Erikson Carlos, som stannade upp och spelade bollen vidare mot mitten. Där stod Adama Fofana, som gjorde sitt första mål i HIFK-skjortan genom att skjuta in bollen i det högra bakre hörnet.

HIFK höll kommandot under hela den första halvleken och det var inte många gånger målvakten Arnold Origi var tvungen att ingripa i spelet, eftersom försvaret höll tätt bakåt. Moshtagh Yaghoubi fick stå för några riktigt bra frisparkar, av vilka den kanske farligaste kom under matchminut 35. Mosa gav en kort frispark åt Jukka Halme, som slog ett inlägg mot Sakari Tukiainen. Bollen gick förbi målet på vänster sida från HIFK-anfallarens fötter.

Tukiainen fick öppna målkontot ett par minuter före paus. Han tog emot en passning mitt i EIF-försvaret med ryggen vänd mot målet, vände sig om och sköt ett säkert skott rakt in i EIF-målet. Därmed blev det pausvila i HIFK:s tvåmålsledning.

HIFK gjorde ytterligare två mål i matchen. Först ut var Joel Mattsson i matchens 53. spelminut och med dryga femton minuter kvar punkterade Kevin Larsson slutsiffrorna till 0-4.

HIFK:s öppningselva:
3 Sakari Mattila (76′ 34 Tuukka Andberg)
4 Hannu Patronen (c) (46’ 22 Joel Mero)
6 Riku Selander (76′ 16 Tino Palmasto)
7 Moshtagh Yaghoubi (63’ 10 Jabar Sharza)
8 Jukka Halme
11 Sakari Tukiainen
13 Joel Mattsson
14 Erikson Carlos (63’ 19 Kevin Larsson)
18 Matias Hänninen
24 Adama Fofana (17 Jani Bäckman)
77 Arnold Origi (mv) (76′ 30 Jaakko Kivekäs)

Följande match spelas om en vecka på Bolt Arena, då IFK Mariehamn kommer på besök till Bolt Arena. Matchen spelas utan publik, men vi kommer att sända den live på vår YouTube-kanal samt ha liverapportering på Twitter i vanlig ordning.