Skip to main content

17.6.2020 klo 18.00 EIF – HIFK, Tammisaaren keskuskenttä

Kolme kuukautta kestänyt tauko otteluista tulee tänään päätökseensä HIFK:n matkustaessa Tammisaareen harjoitusottelua varten. Joukkue kohtaa Ykkösessä pelaavan Ekenäs IF:n klo 18.00 alkaen Tammisaaren keskuskentällä. EIF:n ja HIFK:n piti alkuperäisen suunnitelman mukaan kohdata toisensa harjoitusottelussa jo lauantaina 14. maaliskuuta, mutta yhteiskunnan pysäyttänyt koronaviruspandemia siirsi myös tämän pelin kolmella kuukaudella eteenpäin.

HUOM! Palloliiton voimassa olevien ohjeistusten mukaisesti ottelu pelataan ilman vieraskannattajia. Ottelun järjestävä kotijoukkue tiedotti eilen illalla Instagram-tilillään, että peli pelataan erittäin rajallisen yleisömäärän edessä. Tarjoamme liveseurantaa ottelusta HIFK:n Twitterissä.

Jututimme tänään aamulla ottelun alla HIFK:n päävalmentaja Tor Thodesenia, joka vakuutti joukkueen olevan intoa täynnä ennen kauan odotettua paluuta pelikentille.

Tor Thodesen, tämä peli oli tarkoitus pelata kolme kuukautta sitten, ja nyt pääsemme vihdoinkin jälleen jatkamaan siitä, mihin maaliskuussa jäätiin. Miten olet kokenut tämän poikkeuksellisen harjoituskauden: onko se sinusta tuntunut yhdeltä pitkältä pre-seasonilta, vai onko harjoituskausi käytännössä jouduttu käymään kahteen eri otteeseen kevään aikana?

– Kun treenimme yhtäkkiä loppuivat, toivoin tietysti, että siitä alkanut tauko olisi ainoastaan pieni, ylimääräinen pidennys meidän harjoituskauteen. Ajatuksena siinä oli, että pääsisimme nopeasti jatkamaan hommia tilanteen niin salliessa. Kun sitten alkoi näyttää siltä, että tauko vain venyi venymistään aina kuuden viikon mittaiseksi jaksoksi asti, oli selvää, että meidän oli aloitettava harjoituskausi uudelleen alusta pienryhmätreenien alkaessa toukokuussa.

Joukkue on nyt tämän kuukauden alusta lähtien päässyt yhä lähemmäs oikeata jalkapalloa harjoituksissa. Kuinka hyvin pelaajat ovat ehtineet sopeutumaan tähän rutiiniin pitkän tauon jälkeen?

– Pelaajien fyysisen kunnon taso (kestävyys, nopeus ja voima) palautettiin toukokuun pienryhmäharjoittelun kautta. Kesäkuun alusta lähtien oli jälleen sallittua treenata koko ryhmän voimin tavalliseen tapaan ja silloin tiesimme, että meillä on tasan kuukausi aikaa saada pelaajat takaisin hyvään pelirytmiin. Harjoituksissa pystyy simuloimaan pelinomaisia fyysisiä harjoitteita kuinka paljon tahansa, mutta niin kauan kun ei ole mahdollista taistella pallosta, ei myöskään voi saavuttaa täyttä nimenomaan jalkapallolle ominaista kuntotasoa, joka on tärkeää myös loukkaantumisten ehkäisemisen kannalta. Tämän vuoksi olemme nyt asteittain lisänneet jalkapallon pelaamista kesäkuun harjoituksista, jottemme riskeeraisi turhia loukkaantumisia pelaamalla liikaa liian nopeasti pitkän tauon jälkeen.

Yksi talven ja alkukevään teemoista oli pelaajien kuntotason nostaminen kovan fyysisen treenin muodossa. Millä tasolla joukkueen fyysinen kunto on tällä hetkellä?

– Meillä ei ollut aikaa testeihin kun koronan aiheuttama tauko alkoi niin yllättäen. Pienryhmäharjoittelun ensimmäisinä päivinä teimme testejä, jotka sitten toistimme juuri ennen joukkueharjoittelun aloittamista. Näistä testeistä selvisi, että pelaajien kuntotaso oli laskenut hieman tauon aikana, mutta että se samalla oli noussut hyvälle tasolle varsin nopeasti muutaman viikon aikana. Aikaa ei ole paljon, mutta uskon meidän olevan fyysisesti 90 minuutin kunnossa kun taas alamme pelata pisteistä!

Illan vastustaja EIF on viime aikoina saanut hyviä tuloksia Veikkausliigajoukkueita vastaan pelatuissa harjoitusotteluissa (voitto IFK Mariehamnista sekä tasapeli FC Interiä vastaan) ja joukkue kuuluu ennakkoon nähden Ykkösen parhaimpiin joukkueisiin tällä kaudella. Millaista vastustajaa ja peliä odotat tänään?

– EIF on hyvä ja kilpailukykyinen vastustaja, joka lukeutuu Ykkösen parhaimpiin joukkueisiin. Peli on meille ensimmäinen kilpailullinen ottelu kolmeen ja puoleen kuukauteen, joten tulemme eniten panostamaan meidän omaan taktiseen lähestymistapaan. Kaikesta tärkeintä on antaa pelaajien jälleen nauttia jalkapallon pelaamisesta! Matkustamme Tammisaareen 18 pelaajan ryhmällä ja olemme jo suunnitelleet muutamia vaihtoja puoliajalle, jotta mahdollisimman moni pelaaja saa pelituntumaa.

HIFK:n kokoonpano julkistetaan seuran sosiaalisen median kanavissa klo 17.00.