Skip to main content

HIFK/2 valmiina uuteen kauteen

Kotimaan sarjakaudet ovat hiljalleen käynnistymässä pitkän odotuksen jälkeen, ja HIFK/2:n ensimmäinen Nelosen sarjaottelu pelataan tänään. Joukkue kohtaa iltapäivällä vierasottelussa Ellasin Latokartanon tekonurmella klo 16.15 alkaen.

Kaudella 2018 Kakkosessa pelannut HIFK/2 on rakentamassa uutta nousua kahden vaikean kauden jälkeen. Joukkue putosi Kolmoseen kaudeksi 2019, eikä sarjatason madaltuminen tuonut mukanaan toivottua muutosta pelillisiin tuloksiin. Voittoja joukkueelle kirjattiin sarjassa kolme kappaletta, mikä lopulta merkitsi putoamista Neloseen kauden päätteeksi. Vaikeammat vuodet ovat herättäneet runsaasti halua parantaa tuloksia uuden kauden käynnistyessä.

– Viime kausi oli kieltämättä vaikea, mutta emme mielestäni olleet pelillisesti niin alakynnessä, kuin mitä tulokset antavat ymmärtää. Alkukaudesta meillä oli ongelmia viimeistelyn kanssa ja loppukaudesta kokoonpanossa oli paljon vaihtuvuutta. Koko ryhmällä on nyt talven ja kevään aikana ollut paljon intoa lähteä parantamaan tuloksia ja uskon, että olemme valmiina kun kausi vihdoin taas alkaa, kommentoi joukkueen päävalmentaja Jukka Aakko.

HIFK/2 ehti pelata muutamia Talvisarjan otteluita ennen koronaviruspandemian puhkeamista. Kausi lähti vahvasti käyntiin joukkueen maalieron oltua 13-1 kahden ottelun jälkeen. Kahden murskavoiton jälkeen varsinaiseen sarjakauteen valmistautuminen katkesi kuin seinään, ja joukkueen yhteisharjoittelu jäi kahdeksi kuukaudeksi tauolle. Toukokuun puolivälissä alkoivat pienryhmätreenit ennen varsinaisen harjoittelun alkamista kesäkuun alussa.

Kakkosjoukkue pienryhmäharjoittelun parissa toukokuussa.

– Oli mukavaa taas päästä pitkästä aikaa näkemään joukkuetta. Pelaajista pystyi aistimaan, että yhteistä tekemistä ja treenaamista oli ehditty kaivata tauon aikana. Meillä on hyvä ryhmä kasassa ja runko on pysynyt samana kuin viime vuonnakin, joten aika nopeasti päästiin taas työn touhuun kiinni uudelleen. Kesäkuun aikana pelataan vielä pari harjoituspeliä ennen varsinaisen kauden alkamista, Aakko kertoo.

– Kurvin Vauhti ja PPJ ovat varmaan niitä meidän pahimpia vastustajia tulevalla kaudella. Mielenkiintoista on, että nämä kaksi joukkuetta kohtaavat toisensa heti sarjan avauskierroksella, ja meilläkin on peli Kurvin Vauhtia vastaan sarjan alkuvaiheessa. Saadaan nopeasti enemmän tietoa siitä, missä mennään näiden joukkueiden osalta. Yleisesti ottaen on vielä hankala sanoa muista vastustajista sen tarkemmin mitään, kun tässä on mennyt lohkotkin uusiksi.

Joukkueharjoitukset käynnistyivät kesäkuun alussa ja joukkueella on nyt alla kaksi pelattua harjoitusottelua ennen varsinaisen sarjakauden alkua. Kesäkuun ensimmäisellä viikolla HIFK/2 kohtasi Kolmosessa pelaavan CLE:n Väinämöisen kentällä 3-3 -tasapeliin päättyneessä ottelussa, ja tällä viikolla punapaidat kaatoivat Kurvin Vauhdin lukemin 2-0. Vaikka pelituntumaa on vielä vähän tässä vaiheessa, antoivat nyt kesäkuussa pelatut harjoitusottelut paljon uutta tietoa ryhmän pelikunnosta valmennusjohdolle.

– CLE:tä vastaan meillä oli muutamia poissaoloja lukuun ottamatta täysi rosteri. Pelasimme kahdella eri kokoonpanolla, eli vaihdoimme kaikki pelaajat ja lisäksi myös pelirytmityksen puoliajalla. Oli kaksi tasapainoista puoliaikaa ja pelaajat olivat hyvällä ilmeellä pelissä. Painotus ennen peliä oli, että pelaajilla on kaksi harjoituspeliä ennen varsinaisen sarjan alkua, joten halusin nähdä paljon asennetta ja tahtoa joukkueelta. Nämä asiat myös toteutuivat kentällä ja voitto yhdestä päävastustajastamme, eli Kurvin Vauhdista, oli kova näyttö meiltä juuri ennen sarjan alkua, Aakko sanoo.

Pandemiatilanteesta johtuen Helsingin Nelonen käynnistyy kesäkuun puolivälissä ja sarja on tarkoitus toteuttaa yksinkertaisena 15 joukkueen sarjana. Voit tutustua HIFK/2:n kokoonpanoon ja otteluohjelmaan kokonaisuudessaan joukkueen omilla sivuilla.