Skip to main content

HIFK aloittaa pienryhmäharjoittelun tällä viikolla

HIFK Fotboll siirtyy tällä viikolla porrastetusti yksilöharjoittelusta pienryhmäharjoitteluun. Miesten edustusjoukkue aloitti pienryhmäharjoittelun jo tänään, kun taas seuran muut joukkueet siirtyvät tähän harjoittelumuotoon torstaina 14.5. HIFK:n kaikki harjoitustapahtumat toteutetaan valtioneuvoston liikkumis- ja kokoontumisrajoituksia sekä THL:n, Palloliiton ja Veikkausliigan ohjeistuksia noudattaen.

– Meidän mielestä on hienoa, että pystymme vihdoin aloittamaan harjoittelun yhdessä pienryhmien muodossa. Viime viikolla saimme pitkästä aikaa nähdä pientä valoa tunnelin päässä, kun Veikkausliigakauden alkamispäivämäärä nyt on tiedossa. Olin tänään seuraamassa edustusjoukkueen pienryhmäharjoittelua ja pelaajista huokui paljon positiivista energiaa, kun he nyt pääsivät ottamaan pienen askeleen kohti tavallisempaa jalkapalloilijan arkea, kommentoi urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström.

– Olemme antaneet tarkat ohjeistukset meidän kaikkien joukkueiden valmentajille ja niiden mukaan toimimme nyt toukokuun loppuun asti. Menemme edelleen terveys edellä ja huolehditaan siitä, että kaikki toimintamme on terveydellisesti turvallista, hän lisää.

HIFK:n kaikki harjoitustapahtumat toukokuun aikana toteutetaan seuraavia ohjeita noudattaen:

 • HIFK noudattaa valtioneuvoston liikkumis- ja kokousrajoituksia sekä THL:n, Palloliiton ja Veikkausliigan ohjeistuksia.
 • Jalkapalloa ei tule harjoitella, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu COVID 19 – viruksen kannalta johonkin riskiryhmään.
 • Pienryhmäharjoituksiin ei pidä osallistua, jos vanhempi tai lapsi kokee tartuntariskin itselleen tai perheelle liian suureksi.
 • Ohjatussa tapahtumassa on maksimissaan 10 osallistujaa, joista vähintään yksi on valmentaja. 14.5. alkaen voi isolla kentällä olla samanaikaisesti yhteensä enintään 30 henkilöä kymmenen hengen ryhmiin jakaantuneina siten, ettei lähikontaktia synny. (AVI 8.5.)
 • Pienryhmäharjoittelu tapahtuu ulkotiloissa omalla harjoitusvuorolla. Valmentajat jakavat pelaajat sopiviin ryhmiin määräykset huomioiden.
 • Harjoituksissa pyritään välttämään osioita, joissa pelaajat joutuvat lähikontaktiin. Henkilöiden väliset etäisyydet säilyvät vähintään kahdessa (2) metrissä koko tapahtuman ajan.
 • Pienryhmäharjoituksia järjestetään 2012 syntyneille ja sitä vanhemmille pelaajille 14.5.2020-31.5.2020. 1.6. alkaen palataan normaaliin joukkueharjoitteluun.
 • 2013 ja 2014 syntyneet pelaajat aloittavat harjoittelun 1.6. normaalin joukkueharjoittelun alkaessa. Tämä siksi, että Palloliiton ohjeiden mukaan pienryhmäharjoittelua järjestetään vain sen ikäisille tai tasoisille pelaajille, jotka pystyvät noudattamaan etäisyyssääntöä ja kaikkia muita terveyden kannalta tärkeitä ohjeita koko tapahtuman ajan.
 • Yhdessä harjoitteleva pienryhmä säilyy samana mahdollisimman pitkään tapahtumasta toiseen (kunnes kokojoukkueharjoittelu sallitaan).
 • Osallistujat eivät käytä pukuhuone- tai muita sosiaalitiloja, vaan saapuvat kentälle ja poistuvat kentältä suoraan harjoitusvarustuksessa. Lähikontaktien välttäminen harjoituksiin kulkemisessa on myös huomioitava. Esimerkiksi Väinämöisen kentän pukuhuoneet ovat suljettuina harjoitusten ajan.
 • Harjoitusvuoron pituus on 55 minuuttia ja harjoitusvuorojen välissä on 5 minuutin siirtymäaika. Paikalle harjoituksiin saavutaan aikaisintaan 5 minuuttia ennen vuoron alkua.
 • Kaikkien osallistujien tulee pestä kädet ennen ja jälkeen tapahtuman kotona. Suositeltavaa on myös käyttää omaa desinfiointiainetta.
 • Harjoituksissa palloja käsitellään lähtökohtaisesti jaloin ja pelaajien kontakteja vältetään. Pallo tuodaan hanskat kädessä kentälle, mutta harjoituksissa palloon koskee käsillä pääsääntöisesti vain maalivahti.
 • Harjoituksissa ei käytetä liivejä. Merkkikartioita ja muita valmennuksen apuvälineitä käsittelee vain valmentaja.
 • Pelaajat käyttävät omaa juomapulloaan, eikä siitä ei saa juoda kukaan muu henkilö.
 • Sylkemistä kentällä tulee välttää.
 • Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski/aivasta hihaasi tai paitasi sisään.
 • Harjoittelua koskevat palaverit pidetään etäyhteydellä.
 • Ohjeet on käytävä läpi etukäteen koko ryhmän kanssa.
 • Jos epäilet covid-19-tartuntaa, toimi THL:n ja kotikuntasi ohjeiden mukaan.