Skip to main content

Koronaviruspandemian päivitetyt vaikutukset HIFK:n toimintaan

HIFK Fotboll Ab on viimeisen viikon aikana käynyt yt-neuvotteluita koronaviruspandemian aiheuttaman vaikean taloustilanteen vuoksi. Neuvotteluiden lopputulos on, että suurin osa HIFK Fotboll Ab:n toimistohenkilökunnasta ja valmentajista ovat lomautettuina tiistaista 21.4.2020 eteenpäin enintään 90 päivää. Tilanteen niin salliessa lomautukset voidaan lopettaa aikaisemminkin.

Edustusjoukkueen pelaajien kanssa HIFK on sopinut sopeutuksista palkoissa. Pelaajien vaihtoehtoina olivat joko lomautus tai palkkojen sopeuttaminen nykyiseen tilanteeseen. Muutamalle pelaajalle lomautus oli parempi vaihtoehto, mutta suurin osa joukkueesta on ollut valmis tulemaan vastaan palkkojen osalta ja tämän vaihtoehdon valinneet pelaajat jatkavat omatoimista harjoittelua seuran ja viranomaisten voimassa olevien ohjeistusten mukaisesti. Tämä yhteisymmärryksessä pelaajien kanssa luotu ratkaisu säästää loppukauden palkkakuluista noin 25%.

– Pelaajien mielessä neuvotteluissa oli tottakai sekä seuran että pelaajien oma selviytyminen kriisin yli. Halusimme kantaa oman osamme ja samalla valmistautua kauteen mahdollisimman hyvin, joka käytännössä tarkoitti lomautuksien välttämistä. Pääsimme lopputulokseen, jossa tavoitteet täyttyvät, sanoo HIFK:n kapteeni Hannu Patronen.

– Kaikki ymmärtävät, että kyseessä on täysin poikkeuksellinen tilanne, ja nyt on sopeuduttava täysin erilaiseen tilanteeseen kuin kauden alkaessa. Neuvottelut saatiin eilen päätökseen, ja tänään on ollut päätösten päivä. Olen nöyrän kiitollinen koko meidän henkilökunnalle siitä, että nämä saatiin näin hyvin vietyä läpi. Tällä hetkellä epätietoisuus kauden alkamisesta on niin iso, että jouduimme tekemään suhteellisen rankat leikkaukset. Kun emme tiedä miten pitkälle rahojen pitäisi riittää, joudumme tässä vaiheessa lomauttamaan ainakin osan väestä maksimiajaksi. Tulemme jatkamaan ponnisteluja sen eteen, että osa palkanalennuksista/lomautuksista voisi vielä perua, sanoo toimitusjohtaja Christoffer Perret.

– Henkilökunnan lomautuksilla on luonnollisesti myös vaikutuksia HIFK:n toimintaan. Pyrimme siihen, että saisimme porukan edes osa-aikaisesti takaisin töihin. Tiedotus, markkinointi ja verkkokauppa pyörivät ainakin, koska se on meille tässä poikkeusajassa tärkeää. Myyntiäkin yritämme mahdollisuuksien mukaan edistää, Perret jatkaa.

HIFK Soccer rf:n henkilökunta jatkaa etätöitä normaalisti, sillä yhdistyksen puolella ei toistaiseksi ole ollut tarvetta yt-neuvotteluihin. Kaikki ohjatut harjoitukset ja tapahtumat ovat viranomaisohjeiden vuoksi tauolla nykyisen tiedon perusteella ainakin 13.5. asti.