Skip to main content

HIFK ei vielä aloita pienryhmäharjoittelua

HIFK Fotboll Ab on ohjeistanut pelaajiaan jatkamaan omatoimista harjoittelua myös tulevien viikkojen aikana. Seura ei tule aloittamaan pienryhmäharjoittelua, vaan pelaajat pitävät omasta kunnostaan huolta valmennustiimin antamien harjoitusohjeiden pohjalta.

– Terveysviranomaisten ohjeistusten perusteella on edelleen syytä välttää kaikkia välttämättömiä sosiaalisia kontakteja, joten päätimme tämän pohjalta edelleen jatkaa omatoimista harjoittelua. Yhdessä harjoittelun aika tulee vielä, mutta vielä ei meidän näkemyksemme mukaan ole sen aika. Seuraamme uutisia ja tilanteen kehittymistä ja pohdimme harjoituskäytäntöjämme uudestaan lähiviikkoina, kommentoi HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström.

– Uudenmaan epidemiahuippua ei vielä selvästi ole saavutettu. Yli puolet tapauksista on Helsingistä, eivätkä yleiset ohjeet varotoimista ole muuttuneet. Kankaisen suumaskin (kaulurin jne.) suojausteho on vähintäänkin välttävä ja oletettavasti täysin nolla urheilusuoritusten ollessa kyseessä. Edelleen on vallalla käsitys, että suuri osa tai suurin osa infektioista on oireettomia. Em. perustein emme katso, että olisi turvallista vielä alkaa toteuttamaan pienryhmäharjoittelua edes Veikkausliigan antamien sinänsä tarkkojen ja hyvien ohjeiden mukaisesti, toteaa HIFK:n seuralääkäri Aapo Haavisto.