Skip to main content

HIFK börjar ännu inte träna i smågrupper

HIFK Fotboll Ab har instruerat sina spelare till att fortsätta med den enskilda träningen även under de kommande veckorna. För tillfället kommer HIFK inte att inleda träning i smågrupper, utan spelarna upprätthåller konditionen med hjälp av instruktioner från tränarteamet.

– Enligt hälsovårdsmyndigheternas linje är det fortfarande skäl att undvika alla oundvikliga sociala kontakter, så vi bestämde på basen av detta att fortsätta träna enskilt. Det kommer ännu en tid för träning tillsammans, men vi anser att vi ännu inte nått denna punkt. Vi följer med nyheterna och lägets utveckling och så funderar vi kring vår träningspraxis på nytt under de närmaste veckorna, kommenterar HIFK:s sportchef Mika Lönnström.

– Epidemitoppen har helt klart ännu inte uppnåtts i Nyland. Över hälften av fallen härstammar från Helsingfors, samtidigt som de allmänna råden om försiktighetsåtgärder inte har ändrats. En skyddsmask av tyg (t.ex. en halsduk) har en otillräcklig effekt, som förmodligen är helt och hållet noll i samband med idrottsaktiviteter. Fortfarande råder en uppfattning om att en stor del eller största delen av infektionerna är symptomfria. På grund av de här orsakerna anser vi inte att det ännu vore säkert att inleda träning i smågrupper, ens i enlighet med de i sig noggranna och goda instruktionerna från Veikkausliiga, konstaterar HIFK:s läkare Aapo Haavisto.