Skip to main content

VEIKKAUSLIIGAN TIEDOTE: Veikkausliiga 2020 käynnistyy kesäkuussa

Koronavirus ja sen estotoimenpiteet aiheuttavat muutoksia Veikkausliigan 2020 otteluohjelmaan. Kausi voidaan käynnistää, kun estotoimenpiteet eivät enää ole voimassa.

Veikkausliigan hallitus on päättänyt siirtää kauden aloituksen myöhäisempään ajankohtaan viranomaislinjauksen johdosta. Suomen hallitus on suosittanut, että koronaviruksen leviämisen rajoittamiseksi kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka.

Veikkausliiga 2020 on päätetty käynnistää kesäkuussa, kun koronaviruksen estotoimenpiteet eivät enää ole voimassa. Kausi pelataan tiiviisti, ja tarvittaessa kautta voidaan pidentää marraskuussa. Loppukauden tarkemmasta otteluaikataulusta keskustellaan Palloliiton kanssa Veikkausliigan karsinnat huomioiden.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA keskustelee ensi viikolla siitä, miten vuoden 2020 kansainvälinen jalkapallotoiminta järjestetään poikkeustilanteessa. Kun UEFA:n yleiset linjaukset ovat tiedossa, Veikkausliigalle voidaan rakentaa uusi otteluohjelma, jossa kaikki aikatauluihin tulleet muutokset on huomioitu. Mikäli se on mahdollista kaikkien tuolloin tiedossa olevien reunaehtojen puitteissa, ohjelma toteutetaan noudattaen kaudella 2019 käyttöönotettua uutta sarjajärjestelmää. Ottelujen kokonaismäärä tulee pysymään samalla tasolla.

HIFK:n harjoitukset ja suunnitellut ottelut perutaan

HIFK:n johto on tänään Veikkausliigan hallituksen linjausten perusteella päättänyt, että seuran edustusjoukkueen toiminta keskeytyy toistaiseksi. Kaikki suunnitellut harjoitukset ja harjoitusottelut ovat täten peruttu tästä päivästä lähtien, eikä huomiselle kaavailtua harjoitusottelua Tammisaaressa ei näin ollen pelata. Teemme ensi viikon alussa yhdessä muiden Veikkausliigaseurojen kanssa linjauksia seuraavien viikkojen ohjelmasta.

Myös seuran muiden joukkueiden toimintaan tulee rajoituksia. Kuten myöhään eilen illalla kerroimme, päätti HIFK Soccer rf:n hallitus eilisessä kokouksessaan keskeyttää seuran kaiken toiminnan ainakin maaliskuun loppuun saakka Palloliiton ohjeistuksen mukaisesti. Tämä tarkoittaa kaikkien harjoitusten, pelien ja muiden tapahtumien peruuntumista nyt määritellyn ajanjakson loppuun asti. Seuraamme jatkuvasti koronaviruksen leviämisen tilannetta ja päivitämme tarvittaessa toimintaperiaatteitamme viranomaisohjeiden mukaan tilanteen niin vaatiessa.

Jo tilatut kausikortit ovat edelleen voimassa eikä niistä nykytiedon valossa palauteta rahaa, sillä Veikkausliigan ottelumäärä pysyy nykyisen suunnitelman mukaan samana ottelusiirroista huolimatta. HIFK:n kausikorttilaisilta ei täten vaadita uusia toimenpiteitä muuttuneen tilanteen vuoksi, vaan kausikortit käyvät sellaisinaan myös uusina kotiottelupäivämäärinä. Kausikorttimyynti on edelleen käynnissä ja tiedotamme uudesta otteluohjelmasta heti kun se on tiedossa.

Koronaviruksen aiheuttama epidemia on sekä täysin uusi että poikkeuksellinen tilanne Suomessa. Nyt käyttöön otettujen toimenpiteiden tarkoitus on pyrkiä rajoittamaan viruksen laajempaa leviämistä yhteiskunnassamme. Suosittelemme myös, että jokainen pyrkii omassa arjessaan seuraamaan terveysviranomaisten ohjeita sekä ylläpitämään hyvää käsihygieniaa koronaviruksen leviämisen torjumiseksi.