Skip to main content

1.2.2020 13.30 HIFK – HJK 1-2 (0-2) @Talin halli

HIFK:n kauden ensimmäinen kotiottelu potkaistiin tänään käyntiin loppuunmyydyssä Talin jalkapallohallissa klo 13.30. Vastassa oli paikallisvastustaja HJK, joka voitti viime viikonloppuna kauden ensimmäisessä ottelussaan TPS:n lukemin 3-0. HIFK puolestaan pelasi viime sunnuntaina 1-1 -tasapelin Tapiolassa FC Hongan vieraana.

HIFK aloitti pelin pirteästi viime kaudelta tutulla prässipelillään ja sai alussa luotua painetta HJK-päätyyn. Laitaa pitkin nousua tehnyt Riku Selander kaadettiin ja HIFK:lle vihellettiin vapaapotku hyökkäyspäädyn vasemmalta puolelta. Ote siirtyi kuitenkin nopeasti HJK:lle, joka sai luotua monta hyökkäystä syvälle HIFK:n päätyyn heti ottelun ensimmäisellä kympillä. Hyökkäykset johtivat useisiin kulmapotkuihin, jotka HIFK-puolustus maalivahti Arnold Origin johdolla kuitenkin pystyi selvittämään. Vierasjoukkueen painostus tuotti tulosta ottelun 12. peliminuutilla, kun täksi kaudeksi HJK:hon palannut keskikenttäpelaaja Rasmus Schüller pääsi siirtämään vieraat johtoon.

Aivan kuten derbyissä on yleensä ollut tapanakin, oli tämänkin Talviderbyn ensimmäinen puoliaika kuumaa taistelua, jossa kovuutta ei säästelty. Katsojat saivat nähdä useita taklauksia ja niistä seuranneita vapaapotkuja. Reilun puolen tunnin pelin jälkeen HJK pääsi lisäämään johtoaan ja asialla olivat Riskin veljekset. Roope Riski syötti ja Riku Riski pääsi jatkamaan veljensä syötön HIFK-maaliin. Pelillisesti tulos oli oikeutettu, sillä HIFK ei ensimmäisen puoliajan aikana päässyt toteuttamaan hyökkäyspeliään juuri lainkaan, lukuun ottamatta viimeisillä minuuteilla tullutta Luís Henriquen napakkaa vetoa kohti HJK-maalia. Paikallisvastustaja käytti omat paikkansa tehokkaasti hyväkseen ja pääsi näin tauolle kahden maalin johdossa.

HIFK suoritti tuplavaihdon kun toista puoliaikaa oli pelattu reilut kymmenen minuuttia. Joel Mero ja Sakari Tukiainen tulivat vaihtoon ja kentälle vaihdettiin Tuukka Andberg ja Erikson Carlos heidän tilalleen. Jälkimmäinen heistä pääsi nopeasti kentälle tulonsa jälkeen laukomaan kierteisen pallon kohti HJK-maalia, mutta tämä yritys ei kuitenkaan aiheuttanut suurempia vaikeuksia maalivahti Antonio Reguerolle. HIFK onnistui hieman paremmin avaamaan peliä toisella puoliajalla ja etenkin Selanderin laidalta pallo liikkui nopeasti eteenpäin. Myös Jukka Halme pääsi keskittämään maalia kohti ottelun 69. peliminuutilla, mutta jatkajia ei ollut oikeassa paikassa oikeaan aikaan puskemaan tätä keskitystä maaliin.

Topparin paikalla pelannut Sakari Mattila vaihdettiin kentältä pois kun peliä oli reilu vartti jäljellä, jonka jälkeen Jani Bäckman siirtyi hetkeksi puolustuslinjaan. Mattilan tilalle tuli lisää hyökkäysvoimaa Sydney Lokalen muodossa. Edellisen Honka-ottelun tapaan myös tässä pelissä nähtiin ulosajo, sillä Bäckman joutui hetkeä myöhemmin rikkomaan HJK-pelaajaa, jonka johdosta hän sai ottelun toisen varoituksensa ja punaisen kortin. Ulosajon jäljiltä valmennusjohto joutui paikkaamaan vajetta alakerrassa ja kentälle tuli toppari Tino Palmasto Luís Henriquen tullessa vaihtoon.

84. peliminuutilla HIFK:lle tuomittiin rangaistuspotku, jonka laukoi Erikson Carlos. HIFK-hyökkääjän veto upposi maalin vasempaan alakulmaan ja niin peli oli tilanteessa 1-2, kun jäljellä oli viisi minuuttia. Kavennus tuli lopulta hieman liian myöhään, eikä HIFK enää yrityksestä huolimatta onnistunut nousemaan ottelussa tasoihin.

HIFK:n kokoonpano:

2 Macario Hing-Glover

3 Sakari Mattila (75′ 21 Sydney Lokale)

6 Riku Selander

8 Jukka Halme

9 Luís Henrique (79′ 16 Tino Palmasto)

10 Jabar Sharza

11 Sakari Tukiainen (58′ 14 Erikson Carlos)

17 Jani Bäckman (78′ ulosajo toisesta varoituksesta)

18 Matias Hänninen

22 Joel Mero (58′ 34 Tuukka Andberg)

77 Arnold Origi (mv)

 

HIFK:n seuraavassa ottelussa vastassa on TPS vieraskentällä ensi viikon perjantaina klo 14.00 ja kotona pelataan taas 14.2., kun ottelu FC Interiä vastaan alkaa klo 18.00.