Skip to main content

14.2.2020 18.00 HIFK – FC Inter 1-1 (0-0)

HIFK sai Suomen Cupin A-lohkon neljännessä ottelussa vieraita Turusta FC Interin tullessa vierailulle Talin jalkapallohalliin. HIFK:n pistesaldo kolmen ensimmäisen ottelun jälkeen oli yksi piste, kun taas vierasjoukkue oli ehtinyt voittaa kaksi ottelua sekä hävitä yhden. HIFK:ta viime viikkoina vaivannut loukkaantumissuma hellitti tähän otteluun, kun useita viime viikolla sivussa olleita pelaajia tekivät paluun kokoonpanoon.

Ensimmäinen puoliaika

HIFK tuli otteluun pirteällä ilmeellä ja sai nopeilla hyökkäyksillä luotua vaarallisia tilanteita vastustajan päätyyn jo ensimmäisen kympin aikana. Joukkue sai heti alkuun pari kulmapotkua, joista ensimmäinen syntyi Joel Mattssonin ja Erikson Carlosin yhteispelin kautta. Mattsson katkaisi vastustajan keskityksen omalla kenttäpuoliskolla ja Erikson lähti vauhtiin harhauttaen useita Inter-pelaajia matkalla. Aiemmista otteluista poiketen kulmia antoi toppari Sakari Mattila, mutta hyvistä kulmista huolimatta HIFK ei saanut johtomaalia aikaiseksi. Myös vasen laita tuotti yhden hyvän maalipaikan, kun Inter-puolustus joutui kaatamaan Riku Selanderin juuri rangaistusalueen rajalla. Mattila antoi myös tämän vapaapotkun, mutta turkulaisten puolustus pystyi selvittämään tilanteen ilman takaiskua.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen nähtiin todella herkullinen tilanne Inter-päädyssä. Sakari Tukiainen kaadettiin kentän oikealla reunalla ja tilanteesta tuomittiin HIFK:lle vapaapotku. Jukka Halme keskitti pallon kohti takatolppaa, jonne Mattila oli nousemassa. Kokenut pelaaja oli tilanteessa hieman liian myöhässä, joten maalia ei syntynyt tästäkään tilanteesta. Pari minuuttia myöhemmin Halme pääsi itse kokeilemaan laukomista, tuloksena kuitenkin pari metriä yli maalin mennyt veto. Suhteellisen tasaisen ensimmäisen puoliajan jälkeen tauolle lähdettiin tilanteessa 0-0.

Toinen puoliaika

Vierasjoukkue FC Inter siirtyi ottelussa johtoon 55. peliminuutilla. Pallo osui Macario Hing-Gloveria käteen rangaistusalueella ja turkulaisille vihellettiin rangaistuspotku. Alvaro Muniz veti pallon ohi Arnold Origin, viimeistellen jo toisen rangaistuspotkumaalinsa tämän kauden cupissa. Kahdeksan minuuttia myöhemmin FC Interin Kevin Kouassivi-Benissan sai ulosajon otettuaan toisen keltaisen kortin ja samalla HIFK vaihtoi tuoreita jalkoja kentälle. Joel Mero ja Luís Henrique tulivat Mattilan ja Jabar Sharzan tilalle.

Luís Henrique toi HIFK:n tasoihin oltuaan kentällä viitisen minuuttia. Interin Arttu Hoskonen joutui rikkomaan rangaistusalueella, josta seurasi ottelun toinen rangaistuspotku ja tällä kertaa siis kotijoukkueelle. Brasilialaiskärjen kauden toinen yritys pilkulta tuotti tulosta ja HIFK sai ansaitun tasoitusmaalin. Hetkeä myöhemmin HIFK:lla oli hyvä sauma nousta ottelussa johtoon kulmapotkutilanteessa. Mero taisteli pallosta maaliviivalla Aati Marttisen kanssa, mutta Inter-vahti onnistui pitämään pallon hyppysissään.

HIFK lisäsi prässiään pelatessaan ottelun loppupuolella yhden miehen ylivoimalla, ja paikkoja kaivattuun johto-osumaankin oli. Lopulta tyytyminen oli kuitenkin tasuriin ja yhteen pisteeseen, joten jatko cupissa tulee ratkeamaan lohkovaiheen viimeisellä kierroksella. HIFK matkustaa 29.2. Ahvenanmaalle pelatakseen IFK Mariehamnia vastaan Eckeröhallenissa.

– Kaiken kaikkiaan olen aika tyytyväinen meidän esitykseen. Peli alkoi todella hyvin meiltä, sitten meillä oli vaikeampi jakso ensimmäisen puoliajan keskellä. Toinenkin puoliaika alkoi hyvin, vaikka vastustaja pääsi johtoon. Interillä ei ollut paljon paikkoja, joten takaisku tuntui todella pahalta. Sen jälkeen meidän pelaajat näyttivät suurta sielua ja päästiin tasoihin. Meidän olisi ehkä pitänyt voittaa tämä ottelu, mutta emme saaneet johtomaalia tehtyä. Tämä ottelu näyttää kuitenkin meidän potentiaalin joukkueena ja kasattiin itsemme hienosti viime viikon surkean esityksen jälkeen, päävalmentaja Tor Thodesen sanoi ottelun jälkeen.

HIFK:n kokoonpano:
2 Macario Hing-Glover
3 Sakari Mattila (63’ 22 Joel Mero 87’ 34 Tuukka Andberg)
4 Hannu Patronen (c)
6 Riku Selander
8 Jukka Halme
10 Jabar Sharza (63’ 9 Luís Henrique)
11 Sakari Tukiainen
13 Joel Mattsson (86’ 24 Adama Fofana)
14 Erikson Carlos
17 Jani Bäckman (77’ 23 Nikolas Saira)
77 Arnold Origi (mv)

Vaihdossa: 18 Matias Hänninen, 35 Martti Puolakainen (mv).