Skip to main content

29.2.2020 klo 19.00 IFK Mariehamn – HIFK 2-2 (0-0)

HIFK kohtasi Suomen Cupin lohkovaiheen viimeisessä ottelussaan IFK Mariehamnin vieraskentällä Eckeröhallenissa. Aiemmin päivällä pelattu FC Inter-TPS -ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon 1-0, mikä merkitsi sitä, että HIFK menisi jatkopeleihin ottamalla vierasvoiton IFK Mariehamnista. Illan kotijoukkue oli menettänyt jatkomahdollisuutensa jo ennen viimeistä kierrosta.

Ensimmäinen puoliaika

HIFK käynnisti ottelun ryminällä, eikä pallo käynyt montaa kertaa HIFK:n kenttäpuoliskolla ensimmäisen kymmenen minuutin aikana. Heti kympin täytyttyä syntyi hyvä maalipaikka, kun Joel Mattsson ryösti pallon vastustajalta keskialueella. Mattssonin syöttö suuntautui Erikson Carlosille, joka tuttuun tyyliin lähti nopeasti liikkeelle pallon kanssa. Tiquinho syötti takaisin Mattssonille boksin sisällä, mutta tämän laukaus ei ollut tarpeeksi voimakas, eikä se aiheuttanut ongelmia Oskari Forsmanille ahvenanmaalaisten maalissa.

HIFK:n nopea hyökkäyspeli tuotti useaan otteeseen vaikeuksia kotijoukkueen puolustukselle, ja reilun 17 pelatun minuutin jälkeen nähtiin neljän nopean syötön hyökkäyskuvio. Sakari Tukiainen riisti pallon sivurajan tuntumassa ja syötti Jani Bäckmanille, joka puolestaan löysi vapaan syöttölinjan Mattssonille. Mattsson haki boksin sisällä syötöllä vielä maalin edustalla ollutta Erikson Carlosia, mutta maarianhaminalaisten toppari Frans Grönlund pystyi kuitenkin viime hetkellä pelastamaan tilanteen katkaisemalla tämän syötön.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen toppari Tuukka Andberg laittoi pitkän avauksen kentän pintaa pitkin, jonka Erikson Carlos jatkoi eteenpäin Tukiaiselle. HIFK-hyökkääjän veto meni Forsmanin torjunnasta yli päätyrajan, ja tilanteen jälkeisestä kulmapotkusta tullut Tukiaisen pusku osui ylärimaan. Tukiainen sai hetkä myöhemmin vielä kolmannen maalintekopaikan, kun Forsman avasi pallon suoraan hänelle, mutta veto epäonnistui ja meni reilusti yli tyhjän maalin. Lukuisista tilanteista huolimatta maaleja ei lopulta nähty ensimmäisen puoliajan aikana.

Toinen puoliaika

HIFK sai heti toisen puoliajan alussa hakemansa palkinnon kovasta työstä, kun se sai tehtyä avausmaalin kolmen minuutin pelin jälkeen. IFK Mariehamnin puolustus oli vaikeuksissa oman maalinsa vieressä, jossa Tukiainen sai riistettyä pallon. Tukiaisen syöttö löysi Erikson Carlosin, joka ei erehtynyt, vaan viimeisteli kauden kolmannen maalinsa ohi voimattoman Forsmanin.

65 pelatun minuutin jälkeen HIFK siirtyi ottelussa kahden maalin johtoon Jukka Halmeen yllättävällä, maata pitkin menneellä kaukolaukauksella. Tilannetta edelsi pidempi hyökkäysjakso vastustajan päädyssä. Erikson Carlos nousi vasenta laitaa pitkin ja laukoi päin Forsmania, joka torjui pallon kentän oikealle puoliskolle. Hetkeä myöhemmin Joel Mattsson otti pallon haltuun, harhautti vastustajansa ja syötti Halmeelle, jonka vasuri puhui puolestaan ja painui verkon perukoille asti.

IFK Mariehamn kavensi tilanteeksi 1-2 ottelun 81. peliminuutilla. Toisen puoliajan alkupuolella vaihdosta tullut Yvan Yagan laukoi pallon oikeaan yläkulmaan kulmapotkun jälkitilanteesta. Neljännellä lisäajan minuutilla HIFK:n unelma jatkopeleistä kariutui todella karvaalla tavalla, kun Maximo Tolonen toi IFK Mariehamnin tasoihin. Tämän pettymyksen myötä HIFK ei etene Cupissa jatkoon, vaan jää alkulohkoon kolmen tasapelin ja kahden tappion jälkeen.

HIFK:n avauskokoonpano:
2 Macario Hing-Glover
4 Hannu Patronen (c)
6 Riku Selander
8 Jukka Halme
10 Jabar Sharza (85′ 18 Matias Hänninen)
11 Sakari Tukiainen
13 Joel Mattsson
14 Erikson Carlos (84′ 9 Luís Henrique)
17 Jani Bäckman
34 Tuukka Andberg
77 Arnold Origi (mv)

Vaihdossa: 1 Martti Puolakainen (mv), 19 Kevin Larsson, 21 Sydney Lokale, 24 Adama Fofana.