Skip to main content

14.2. 18.00 HIFK – FC Inter @Talin halli

HIFK:n neljäs lohkovaiheen ottelu Suomen Cupin A-lohkossa pelataan huomenna FC Interin saapuessa vierailulle Taliin. Ottelu käynnistyy klo 18.00 ja ennakkoliput myy Lippupiste.

Toistaiseksi HIFK on ainoastaan saavuttanut yhden pisteen kolmen ottelun aikana. Ensin tuloksena oli 1-1 -tasapeli FC Honkaa vastaan, jonka jälkeen joukkue on hävinnyt sekä HJK:lle (1-2) että TPS:lle (1-0). Nyt on siis otettava pisteitä, jotta eteneminen jatko-otteluihin edelleen olisi realistista. Lohkon neljä parasta joukkuetta menevät viiden ottelun lohkovaiheen jälkeen jatkoon. Tällä hetkellä HIFK on lohkossaan viidentenä kolme pistettä tällä hetkellä TPS:n hallussa olevan nelossijan takana. Erikson Carlos on edelleen ainoa maalinteossa onnistunut HIFK:n pelaaja, joten on selvää, että ratkaisijoita tarvitaan laajemmalta rintamalta, jotta joukkueen pistetili kasvaisi ja voittoja tulisi. Viime viikkoina joukkuetta vaivannut loukkaantumissuma on hellittämässä, mutta ainakin keskikenttäpelaaja Moshtagh ”Mosa” Yaghoubi on varmuudella sivussa huomisen ottelusta.

FC Interille huomisen reissu Helsinkiin on jo toinen viikon sisällä, sillä joukkue pelasi Talissa jo viime viikon lauantaina HJK:ta vastaan. Tuloksena oli turkulaisille kauden ensimmäinen tappio lukemin 1-0. Interin puolustus on kuitenkin ollut hyvässä vireessä Suomen Cupissa, sillä takaisku HJK:ta vastaan oli joukkueelle ensimmäinen kolmen ottelun aikana. Ensimmäisten kierrosten aikana Inter voitti sekä IFK Mariehamnin että FC Hongan päästämättä yhtäkään maalia kummassakaan ottelussa. Maalikuningas Filip Valencic jätti joukkueen viime kauden päätteeksi ja tähän mennessä maalintekovastuu on jakautunut tasaisesti neljän eri pelaajan välillä. Timo Furuholm ja Alvaro Muniz kuuluvat niihin pelaajiin, jotka jo ovat avanneet maalitilinsä tällä kaudella.

Mattsson: ”Meidän täytyy olla rohkeampia hyökkäyksessä”

HIFK:n Joel Mattsson sai kantaa kapteeninnauhaa viime viikon vierasottelussa Turussa Jukka Halmeen jouduttua astumaan sivuun kokoonpanosta juuri ennen ottelun alkamista. Myös HIFK:n kapteeniston kaksi muuta jäsentä olivat avauskokoonpanon ulkopuolella, joten kapteenin vastuu siirtyi Mattssonille. Vaikka hän varmasti kuuluu HIFK:n historian kaikkien aikojen nuorimpiin kapteeneihin, ei uusi rooli kuitenkaan tuonut ylimääräistä jännittämistä mukaan peliin.

– Se oli mielestäni hauskaa! Tietysti siinä oli enemmän vastuuta, mutta minä sain siitä vain uutta virtaa ja inspiraatiota. Oli todella hienoa saada kantaa kapteeninnauhaa ja näen oikeastaan pelkkiä positiivisia asioita sen suhteen. En ollut varautunut siihen etukäteen, mikä ehkä voi olla ihan hyvä kun kyseessä oli ensimmäinen otteluni kapteenina. Sain vaan mennä kentälle ja hoitaa sitä roolia. Toisaalta en usko, että olisin sen kummemmin miettinyt sitä etukäteen muutenkaan, vaikka olisinkin saanut tietää siitä aikaisemmin. Mutta olen iloinen siitä, että sain sen mahdollisuuden, hän sanoo.

TPS-ottelu päättyi HIFK:n osalta pettymykseen, sillä se oli ottelu josta olisi ollut paljon nolla pistettä enempää mukaan otettavissa. Joukkue sai ottelun toisen puoliajan loppupuolella rangaistuspotkun, mutta sekään ei tuonut HIFK:n hakemaa tasoitusta.

– Olimme etenkin ensimmäisellä puoliajalla askeleen myöhässä ja koko joukkue oli vähän levällään. Emme voittaneet riittävästi kakkospalloja ja sitten vastustaja oli todella latautunut heti ottelun alussa. Silloin niitä maaleja syntyy ja tällä kertaa se heidän yksi osumansa oli lopulta ratkaiseva, joten se ottelu oli tietysti meille pettymys, Mattsson sanoo.

Joel Mattsson kentällä FC Honkaa vastaan.

Joukkueen pelissä on vielä paljon parannettavaa ja yksi niistä asioista on ajoittain puolustuspäässä syntyneet liian isot tyhjät tilat linjojen väliin. Mattsson uskoo, että tämä tulee parantumaan mitä enemmän joukkue pääsee pelaamaan yhdessä.

– Kyllä se tulee parantumaan pelien edetessä, koska sitähän korostetaan ja siitä puhutaan silloin kun sitä tapahtuu, joten sen pystyy helposti laittamaan kuntoon. Pidetään huoli siitä, ettei sitä tapahdu samassa mittakaavassa seuraavissa peleissä. Se on tietenkin asia, josta ollaan puhuttu ja johon kiinnitetään jatkossa enemmän huomiota.

Tehokkuus hyökkäyspäädyssä ja vaarallisten maalintekopaikkojen luominen on tuottanut HIFK:lle ongelmia alkukauden otteluissa. Nyt vastassa on vahvan puolustuksen omaava joukkue, joten hyökkäyspelillinen haaste kasvaa entisestään. Mattssonin mukaan on katsottava taaksepäin viime kauteen ja ottaa sieltä mukaan sellaisia asioita, jotka toimivat hyvin silloin.

– Meidän pitää pelata samalla tavalla kuin viime kauden lopussa. Silloin tehtiin maaleja ihan hyvällä tahdilla, joten meidän täytyy uskaltaa tehdä enemmän hyökkäyspelissä ja pelata Inter ulos pelistä meidän omilla vahvuuksilla. Meitä vastaan on kuitenkin ollut vaikea pelata ja minusta tuntuu, että kun niitä onnistumisia alkaa tulla, niin tulemme myös pystymään luomaan paljon paikkoja hyökkäyksessä. Inter on toistaiseksi päästänyt vain yhden maalin, mutta tuollaiset putkethan ovat luotuja katkeamaan. Eli jos heillä on hyvä puolustus, niin meillä täytyy olla tavoitteena sen murtaminen, paikkojen luominen sekä maalien viimeistely. Mutta meidän täytyy olla tarkempia viimeisellä kolmanneksella ja rohkeasti lähteä hakemaan ratkaisuja sen sijaan että vain syötellään palloa eteenpäin. Tarvitsemme enemmän päättäväisyyttä hyökkäyspeliin ja sen suhteen meillä on jo ollut ihan hyviä vivahteita meidän pelissä. Se viimeinen silaus on kuitenkin toistaiseksi jäänyt puuttumaan, joten siinä meillä on paljon parannettavaa, Mattsson sanoo.