Skip to main content

Entinen HIFK-pelaaja Jirijoonas ”Innu” Kanth otti talvella vastaan uuden haasteen, kun hänet nimettiin HIFK:n naisten edustusjoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Soitimme Innulle ja kyseltiin häneltä kuulumisia kauden ensimmäisten harjoitusotteluiden kynnyksellä.

Terve Innu! Millainen fiilis joukkueessa on nyt ensimmäisten harkkapelien aikaan?
– Joukkueessa on todella hyvä fiilis tällä hetkellä ja pelaajilla on hyvä henki päällä! Hyvä joukkuehenki on ollut tämän porukan vahvuus jo aiemmin, joten tähän on ollut todella helppoa tulla mukaan jatkamaan viime kauden päävalmentajan Petja Purasen tekemää hienoa työtä.

Millaisia asioita naisten edustusjoukkueen talviharjoitteluun kuuluu?
– Me treenaamme nyt talven aikana kolme kertaa viikossa. Tiistaisin ollaan Väiskillä, keskiviikkoisin Jätkäsaaren hallissa ja sunnuntaisin ulkona Bollis Kutosella. Alussa tutustuimme toisiimme ja aloimme sitä kautta miettimään meidän tulevan kauden peliä. Ennen viime viikon hiihtolomaa keskityimme pääasiassa puolustuspelin hiomiseen, ja nyt seuraavien neljän viikon aikana painotamme treeneissä hyökkäyspeliä. Talviharjoitteluun kuuluu myös paljon nopeata tempopeliä ja pelaajien fysiikan parantamista.

Olet ollut tässä vaiheessa kaksi kuukautta päävalmentajana. Kuinka paljon olette jo tässä vaiheessa käyneet tulevan kauden tavoitteita läpi?
– Kun aloitin päävalmentajana tein pelaajille laajan kysymyspatteriston, johon jokainen ensin vastasi henkilökohtaisesti. Sen jälkeen käytiin pelaajien vastauksia läpi yhdessä ja alettiin sen pohjalta luomaan tavoitteita. Yksi selkeä tavoite nousi ylitse muiden, ja se oli tietenkin nousu Kakkoseen kauden päätteeksi.

Millainen ryhmä teillä on kasassa tällä hetkellä? Onko talven aikana tullut uusia pelaajia mukaan joukkueeseen?
– Viime kauden ryhmästä meiltä lähti pari pelaajaa pois ja heidän tilalleen on tullut muutamia uusia pelaajia. Suurin osa uusista tuli mukaan joukkueeseen joulukuussa järjestettyjen try-outien kautta. Erittäin tärkeä asia meille on se, että maalivahtiosasto on todella kova, kun saatiin Pave Romakkaniemen pariksi Liisa Rahkola. Tällä hetkellä joukkueessa on muutamia loukkaantuneita pelaajia, eli kun meillä on 26 pelaajaa joukkueessa on heistä nyt noin 22-23 pelaajaa täydessä iskussa.

Mitkä joukkueet uskot olevan HIFK:n pahimmat vastustajat ensi kaudella?
– Naisten Kolmonen on minulle vielä uusi sarja, joten vastustajia on tässä vaiheessa vielä vaikea arvioida. Uskon kuitenkin, että viime kauden tapaan pääkaupunkiseudun joukkueet HPS/2, Gnistan, Valtti, Viikingit ja EPS/2 ovat niitä pahimpia kilpailijoita meille. Näistä kohtaamme nyt HPS:n ja EPS:n lähiviikkojen aikana harjoitusotteluissa, joten saadaan hyvä tasonmittari meidän ryhmälle saman tien. Sitten scouttaan tietysti kaikkia vastustajia vielä tarkemmin ennen kauden alkamista.

Innu Kanth pelasi HIFK:ssa vuosina 2009-2011, 2013 ja 2018.

Pelasit HIFK:ssa viimeksi kaudella 2018. Mitä teit viime vuonna ja kuinka päädyit HIFK:n naisten päävalmentajaksi?
– Oma peliura loppui kauteen 2018 ja HIFK:n Veikkausliiganousuun ja sen jälkeen pidin oikeastaan koko viime vuoden vapaata futiksesta. Tuntui hyvältä vetää välillä vähän henkeä ja miettiä muita asioita. Sitten olin nyt marraskuussa mukana Matias Hännisen Testimonial-ottelussa, jolloin Masa vinkkasi minulle, että HIFK:n naiset hakevat uutta koutsia. Sen jälkeen vietettiin Okkosen Samin kanssa viikonloppu yhdessä ja juteltiin todella paljon futiksesta. Siitä se kipinä alkoi pikku hiljaa syttymään ja nimenomaan koutsaamista kohtaan. Joukkueenjohtaja Jenni Tiusanen, jonka kanssa ollaan samassa koulussa töissä, kertoi samalla myös naisten päävalmentajahausta, ja siitä sitten päädyin HIFK:n toimistolle keskustelemaan asiasta. Tuntui, että sopisin tähän hommaan kuin nenä naamaan ja tässä sitä nyt ollaan!

Millainen HIFK nähdään tulevalla kaudella pelikentillä?
– Yhtenäinen, aggressiivinen, rohkea ja periksiantamaton joukkue. Rinki on leveä ja minulla on vahva luotto tämän joukkueen iskukykyyn!