Skip to main content

HIFK Fotboll ja maalivahti Jaakko Kivekäs ovat solmineet yksivuotisen, Veikkausliigakauden 2020 kattavan pelaajasopimuksen. Kivekäs on harjoitellut HIFK:n edustusjoukkueen mukana jo koko talviharjoittelukauden ajan.

20-vuotias maalivahti oli mukana HIFK:n organisaatiossa jo viime kaudella, jonka aikana hän pelasi kolme ottelua seuran kakkosjoukkueen maalilla Kolmosessa. Lisäksi Kivekäs oli läpi kauden mukana myös edustusjoukkueen harjoitusvahvuudessa. Hän siirtyi HIFK:hon PK-35:sta, jota hän edusti miesten Kolmosessa kaudella 2018 noustuaan edustusjoukkueeseen saman seuran junioreista.

– Olen hyvä reaktiotorjuja ja parhaimmillani 1v1-tilanteissa. Tykkään puhua kentällä paljon ja tehdä siten yhteistyöstä puolustuslinjan kanssa mahdollisimman helppoa. Vaikka pelaaminen on toki jalkapalloilijan arjessa parasta, viihdyn myös treenikentällä jopa raskaina preseasonviikkoina, Kivekäs kertoo itsestään.

Kivekäs on viihtynyt hyvin HIFK:ssa ja toimii edustusjoukkueen pelaajan roolinsa ohella myös valmentajana seuran junioripuolella. HIFK:n vahva seurakulttuuri ja ammattimaiset harjoittelupuitteet ovat tehneet vaikutuksen nuoreen maalivahtiin, joka tavoittelee seuraavan askeleen ottamista omalla urallaan.

– On ollut hienoa olla osa HIFK:ta! Harjoittelu on ollut alusta lähtien ammattimaista, ja niin seura kuin joukkuekin on ottanut harppauksia eteenpäin. On tärkeää, että joukkueessa on myös pitkän linjan IFK-pelaajia, sillä näin yhteys kannattajiin säilyy ja seurakulttuuri siirtyy eteenpäin uusille pelaajille. Nykyiset pelaajat voivat sitten vuorostaan siirtää kulttuuria eteenpäin tuleville uusille pelaajille. Se on tärkeää, sillä vastaavaa seurakulttuuria ei ole missään muualla Suomessa. Kingit tekevät jokaisesta kotiottelusta erityisen. Ensi kaudella tavoitteeni on harjoitella kovaa ja ottaa askelia kohti omaa huippuani, jotta tulen entistä valmiimmaksi myös Veikkausliigapeleihin, Kivekäs kertoo.

– Jaakko on jo toista vuotta harjoitellut kanssamme ja kehittynyt isoin harppauksin. Hänen asenteensa ja määrätietoisuutensa tulevat varmasti edelleen viemään häntä vauhdilla eteenpäin. Tämän lisäksi Jaakko on todellinen tyypillinen Uuden IFK:n pelaaja. Nuori ja fiksu pelaaja, jolla harjoittelun lisäksi aikaa riittää vapaa-aikana myös seuran junioreiden valmentamiseen, kommentoi urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström.

HIFK:n maalivahtiosasto koostuu tulevalla kaudella neljästä pelaajasta, kun seuralla on Kivekkään lisäksi sopimukset Arnold OriginMartti Puolakaisen ja Otto Huuhtasen kanssa. Lönnströmin mukaan organisaatio tarvitsee laadukkaan maalivahtinelikon, joista jokainen saa tarpeeksi peliaikaa oman henkilökohtaisen pelisuunnitelman mukaan.

– Meillä on nyt kasassa hyvä maalivahtinelikko, josta Arnold ja Martti ovat jo saaneet vastuuta edustusjoukkueessa. Muille maalivahdeille tulee myös saada peliaikaa kevään aikana ja katsomme tarkemmin tilannetta maaliskuussa, jonka jälkeen teemme päätökset miten sarjakauteen lähdetään, Lönnström jatkaa.