Skip to main content

HIFK Fotboll ja puolustaja Tuukka Andberg ovat päässeet yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta. Sopimus kattaa kauden 2020 ja sisältää option kaudelle 2021.

Andberg, 21, siirtyi HIFK:hon kauden 2017 alla ja on siitä lähtien edustanut Tähtirintoja jo kolmen kauden ajan. Nuori toppari teki Veikkausliigadebyyttinsä jo ensimmäisen kautensa aikana, kun hän pääsi neljä kertaa kentälle kauden 2017 aikana. Andberg pelasi seuraavalla kaudella Ykköstä HIFK:ssa ja onnistui vakiinnuttamaan paikkansa Ykkösen voittaneen joukkueen kokoonpanossa. Viime kaudella Andberg pelasi yhteensä 12 Veikkausliigaottelua ja oli seitsemän kertaa avauskokoonpanossa.

– Tosi hyvä fiilis, pitkään olen odottanut sitä että pääsen taas tekemään hommia joukkueen kanssa, joten hyvältä tuntuu. Viime kaudesta jäi ihan kohtalainen maku, henkilökohtaisesti olisin voinut pelata vähän enemmän, mutta pääasia on kuitenkin se, että menestyttiin hyvin joukkueen kanssa, Andberg sanoo.

Andbergin hyvät otteet Veikkausliigaotteluissa huomattiin myös HIFK:n ulkopuolella ja mies nimettiin ensimmäistä kertaa urallaan maajoukkuepeleihin elokuun lopussa. HIFK-toppari oli mukana Suomen U21-maajoukkueen ringissä EM-karsintojen ensimmäisissä otteluissa syyskuun alussa. Maajoukkueeseen pääseminen kuuluu Andbergin tavoitteisiin myös tulevalla kaudella.

– Se (maajoukkue) on tottakai tavoitteena myös tällä kaudella ja se on sellainen asia joka sitten tulee vastuun mukana jos pääsee pelaamaan paljon. HIFK:n kanssa halutaan parantaa viime kaudesta ja itse haluan pelaajana mennä eteenpäin ja kehittyä joka päivä treeneissä ja peleissä, Andberg kertoo.

– Tuukasta voidaan puhua jo IFK-taustaisena nuorena miehenä, jonka odotamme ottavan merkittävän kehitysaskeleen eteenpäin tulevalla kaudella. Hänellä on selkeä kilpailutilanne, jossa odotamme kovia näyttöjä ja vastausta siihen, mille tasolle hän pystyy kehittymään. Uskomme, että hänestä kasvaa hyvä ammattilainen, kommentoi urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström.