Skip to main content

HIFK Fotboll och Tuukka Andberg har kommit överens om ett nytt kontrakt. Avtalet täcker säsongen 2020 och innehåller en option för säsongen 2021.

Andberg, 21, kom till HIFK under vintern 2017 och har sedan dess representerat föreningen under tre hela säsonger. Den unga mittbacken gjorde sin Veikkausliigadebut redan under sin första säsong, då han spelade sammanlagt fyra matcher säsongen 2017. Följande säsong spelade Andberg i Ettan med HIFK och under den sommaren lyckades han ta en ordinarie plats i laget som var med om att vinna Ettan år 2018. Förra säsongen blev det 12 Veikkausliigamatcher, varav sju i öppningselvan, för honom.

– Det känns bra, jag har väntat länge på att få jobba med laget igen och det är roligt att nu få göra det. Förra säsongen var helt okej, personligen hade jag velat spela lite mer, men det viktigaste var att vi klarade oss bra med laget, säger Andberg.

Andbergs goda insatser på planen märktes även utanför HIFK ifjol och i augusti blev han för första gången under sin karriär utnämnd till landslagsspel. HIFK-mittbacken var med i truppen då Finlands U21-landslag inledde sitt EM-kval i september senaste höst. Att få vara med i landslaget hör till Andbergs målsättningar även inför nästa säsong.

– Jag siktar naturligtvis på att nå landslaget även i år och det är ju en sak som kommer då man får mer ansvar och speltid. Med HIFK vill vi förbättra vårt resultat från förra året och så vill jag personligen gå vidare som spelare och utvecklas varje dag under träningar och matcher, berättar Andberg.

– Man kan redan säga att Tuukka är en ung man med IFK-bakgrund och att vi nu förväntar oss att han tar ett betydande steg vidare i sin utveckling under den kommande säsongen. Han är i ett klart tävlingsläge där vi förväntar oss att han kommer med bra prestationer och att vi får se hur långt han kan utvecklas. Vi tror att han växer till en riktigt bra proffsspelare hos oss, säger sportchef Mika Lönnström.