Skip to main content

26.1.2020 15.00 FC Honka – HIFK 1-1 (0-1)

Jalkapallokausi avattiin tänään Suomen Cupin merkeissä, kun FC Honka ja HIFK iskivät yhteen Tapiolan urheilupuistossa. Ottelu piti alun perin pelata jo eilen, mutta kentän huonon kunnon vuoksi se jouduttiin siirtämään päivällä eteenpäin. Lyhyellä varoitusajalla tullut ottelusiirto tarkoitti myös sitä, että ottelu jouduttiin pelaamaan suljetuin ovin.

HIFK otti pelin haltuunsa heti avausminuuteilla ja sai lentävän lähdön uuteen kauteen, kun Erikson Carlos laukoi Tähtirinnat johtoon ottelun kuudennella peliminuutilla. Nopeasti maalin jälkeen HIFK sai myös toisen hyvän maalipaikan, mutta tällä kertaa espoolaisten maalia vartioinut Markus Uusitalo pystyi torjumaan Adama Fofanan lähietäisyydeltä tulleen yrityksen. Ensimmäisen puoliajan alkupuolella myös Moshtagh Yaghoubi pääsi esittelemään pelintekijän taitojaan. Tarkka keskitys löysi Kevin Larssonin pään maalin edestä, mutta pusku ei kuitenkaan johtanut lisämaaleihin HIFK:lle.

HIFK kohtasi vastoinkäymisiä hieman ennen kuin pelikellossa oli puoli tuntia täynnä, sillä pirteällä pelipäällä ollut Larsson jouduttiin ottamaan vaihtoon loukkaantumisen takia. Hänen tilalleen kentälle tuli Nikolas Saira.

Ensimmäisen puoliajan viimeisillä minuuteilla molemmat joukkueet saivat vielä mahdollisuudet maalintekoon. Hongalle tuomittiin vapaapotku ottelun 44. peliminuutilla ja Lucas Kaufmann laukoi pallon yli HIFK:n puolustusmuurin ja niukasti yli maalin. Hetkeä ennen taukovihellystä Erikson Carlos pääsi vielä kokeilemaan toisen maalin tekemistä, mutta brasilialaishyökkääjän napakka veto meni Uusitalon syliin. Näin tauolle mentiin HIFK:n yhden maalin johtoasemassa.

Toinen puoliaika alkoi HIFK:n osalta haastavissa merkeissä. Saira, joka sai keltaisen kortin jo ensimmäisellä puoliajalla, otti toisen varoituksen kaadettuaan vastustajan pelaajan rangaistusalueen rajan tuntumassa. Hänelle tuomittiin punainen kortti ja Honka sai rangaistuspotkun. Kaufmann asettui pallon taakse ja tasoitti pelin ottelun 58. peliminuutilla. Kun tilanne oli tasan ja HIFK nyt yhden miehen alivoimalla, valmennusjohto päätti tuoda lisää hyökkäysvoimaa kentälle. Fofana vaihdettiin pois ja hänen tilalleen tuli Luís Henrique.

Myös toinen puoliaika sisälsi erittäin vaarallisen vapaapotkun Hongalta ja asialla oli tietysti jälleen kerran Kaufmann. Tällä kertaa laukaus osui ylärimaan. Reilut kymmenen minuuttia ennen loppua HIFK suoritti viimeisen vaihtonsa ja kokoonpanoon nostettu Sydney Lokale pääsi kentälle Joel Mattssonin tilalle.

Lopussa HIFK haki vielä alivoimastaan huolimatta johtomaalia ja Luís Henrique oli kontaktitilanteen seurauksena kentän pinnassa rangaistusalueen sisällä. Tilanteesta ei kuitenkaan seurannut rangaistuspotkua HIFK:lle, vaan Luísille annettiin keltainen kortti.  Päätösvihellyksen soidessa hetkeä myöhemmin pisteet jaettiin 1-1 -tuloksen myötä.

Sakari Mattila pelasi täydet minuutit Hannu Patrosen toppariparina ja nautti ensimmäisestä pelistään HIFK:ssa.

– Tosi kivaa oli pelata IFK-paidassa, olen odottanut sitä siitä asti kun tein diilin tänne! Tänään oli vähän kaksivaiheinen matsi, kun Honka piti aika paljon palloa ja me pelattiin tuossa lopussa yhden miehen vajaalla, niin varsinkin toinen puoliaika oli aikamoista puolustustaistelua. Ensimmäisellä jaksolla saatiin enemmän toteutettua niitä hyökkäyskuvioita joita ollaan yhdessä treenattu. Eka peli yhdessä, joten kyllä meidän pitää mielestäni olla tyytyväisiä yhteen pisteeseen tänään. Jatketaan treeneissä oman pelin hiomista ja mennään kohti lauantain derbyä, Mattila kommentoi.

HIFK:n seuraava matsi pelataan lauantaina 1.2. klo 13.30, jolloin Tähtirinnat isännöivät paikallisvastustaja HJK:ta Talin hallissa. Liput tuohon ottelun ovat myynnissä osoitteessa lippu.fi !

HIFK:n avauskokoonpano:

2 Macario Hing-Glover
3 Sakari Mattila
4 Hannu Patronen (C)
6 Riku Selander
7 Moshtagh Yaghoubi
11 Sakari Tukiainen
13 Joel Mattsson (79’ 21 Sydney Lokale)
14 Erikson Carlos
19 Kevin Larsson (26′ 23 Nikolas Saira 58’ ulosajo)
24 Adama Fofana (63’ 9 Luís Henrique)
77 Arnold Origi (MV)