Skip to main content

26.1.2020 FC Honka – HIFK klo 15.00 @Tapiolan urheilupuisto

EDIT: Ottelu siirretty, uusi alkamisaika on siis klo 15.00 sunnuntaina 26.1.2020.

Reilun kolmen kuukauden off-season on nyt tullut päätökseensä, kun HIFK:n kausi 2020 huomenna käynnistyy kilpailullisten otteluiden osalta. Tähtirinnat kohtaavat Suomen Cupin A-lohkon ensimmäisessä ottelussa FC Hongan vieraskentällä huomenna klo 13.00 alkaen. HIFK:n ja FC Hongan lisäksi A-lohkossa pelaavat myös FC Inter, HJK, IFK Mariehamn ja TPS, ja viiden ottelun lohkovaiheen jälkeen lohkon neljä parasta joukkuetta jatkaa Suomen Cupin jatkopeleihin.

HIFK:n joukkue on rungoltaan pysynyt verrattaen samanlaisena kuin viime kaudellakin, mutta kokoonpanoon on luonnollisesti myös tullut joitakin muutoksia. Päättyneen kauden 2019 jälkeen joukkueeseen ovat liittyneet maalivahti Otto Huuhtanen, puolustaja Joel Mero, keskikenttäpelaajat Sakari Mattila, Moshtagh ”Mosa” Yaghoubi ja Adama Fofana, sekä hyökkääjät João ”Vitinho” Souza ja Sydney Lokale. HIFK:n tämänhetkisen joukkueen näet kokonaisuudessaan täältä.

Huomisen vastustaja FC Honka oli päättyneellä Veikkausliigakaudella yksi sarjan kärkijoukkueista ja sijoittui viime kaudella runkosarjassa sijalle viisi, jonka jälkeen joukkue nousi aina sijalle kolme asti kauden päättäneessä mestaruussarjassa. Espoolaiset varmistivat varsinaisen sarjakauden jälkeen paikkansa tämän kesän Eurooppa-liigan karsinnoissa voittamalla eurolopputurnauksen finaalissa HIFK:n eurolopputurnauksen ensimmäisellä kierroksella kukistaneen IFK Mariehamnin.

Hongan päävalmentajana toimii tulevallakin kaudella espoolaisjoukkuetta vuodesta 2017 asti luotsannut Vesa Vasara. Uusina pelaajina FC Honkaan ovat liittyneet maalivahti Markus Uusitalo, puolustajat Tapio Heikkilä, Dani Hatakka, Edmund Arko-Mensah ja Mohammed Adams sekä keskikenttäpelaaja Jerry Voutilainen. Joukkueen rinki on pysynyt hyvin kasassa, sillä varmistuneiden lähtijöiden joukossa on tällä hetkellä uransa lopettanut Juha Hakola sekä Ykköseen siirtyneet Joel Perovuo ja Tommi Saarinen.

Thodesen: Olemme huomattavasti valmiimpia kuin vuosi sitten

HIFK:n joukkue on treenannut yhdessä loppiaisesta lähtien ja päävalmentaja Tor Thodesenin mukaan pelaajien fyysinen kunto on sillä tasolla, millä sen kuuluisi olla tähän aikaan vuodesta.

– Treenasimme ennen joulua pääasiassa fyysistä puolta, jotta olisimme joululomien jälkeen valmiita aloittamaan joukkuetreenit hyväkuntoisen ryhmän kanssa. Tämän takia valmistautuminen Suomen Cupiin on nyt ollut huomattavasti helpompaa kuin viime vuonna.

Kuten yllä kerrattiin, niin HIFK:n joukkueeseen on liittynyt joitakin uusia pelaajia, joista kaikki ovat olleet mukana joukkueen mukana nyt tammikuun aikana. Yhtenäisen ja tiiviin ryhmän ansiosta uudet kasvot ovat löytäneet omat paikkansa joukkueesta helposti.

– Olemme toki olleet yhdessä koko joukkueen kanssa vasta kolme viikkoa, joten olemme vielä varsin aikaisessa vaiheessa. Esimerkiksi Mattilalla on viime vuodet ollut vaikeuksia loukkaantumisten kanssa, mutta hän on kuntoutunut niistä hyvin, joten hänen kanssaan treenataan varsinkin sitä pelituntumaa nyt. Mosan kanssa tilanne on hieman sama siinä mielessä, että pelituntuma on vielä hakusessa, sillä hän oli ilman seuraa jonkun aikaa syksyllä. Minulla on lähes koko joukkue käytettävissä huomista peliä varten, joten tilanne on erittäin hyvä sen kannalta, päävalmentaja kertoo.

Oman haasteensa huomiselle tuo pelikenttä, sillä peli pelataan ulkona Tapiolan urheilupuiston nurmella. Thodesen ei ole tyytyväinen siitä, että peli pelataan luonnonnurmella tähän aikaan vuodesta.

– Minun mielestäni pelin pelaaminen siellä ei ole hyvä idea, sillä loukkaantumisten riski kasvaa erittäin paljon kun pelataan talvella nurmella, kun tähän mennessä on treenattu sisällä. Talin hallin kenttä on hiljattain uusittu ja alusta on nykyään aika kova, joten siihen verrattuna huominen nurmipeli tulee olemaan hankala, kun pelaajilla ei ole lainkaan tuntumaa siihen alustaan. Kesällä tilanne on täysin erilainen, kun treenaamme silloin sekä nurmella että tekonurmella ja pidän henkilökohtaisesti eniten nurmialustasta, mutta tähän aikaan vuodesta se alusta ei toimi, Thodesen sanoo.

Huominen cup-avaus FC Honkaa vastaan potkaistaan siis käyntiin Tapiolassa alkaen klo 13! HIFK:n kannattajille on varattu oma katsomonosa Espoossa. Jos et pääse paikalle, voit seurata peliä suorana lähetyksenä Ruudun kautta.