Skip to main content

Tämäniltaisessa IFK AID -tapahtumassa pystyttiin vihdoin julkaisemaan HIFK:n kannattajien kauan odottama uutinen, kun Matias Hännisen vuoden jatkosopimuksesta kerrottiin tapahtumatilan lavalla. Laitapuolustajan tontilla viihtyvä ”Masa” on pelannut HIFK:ssa yhtäjaksoisesti vuodesta 2010 lähtien ja miehellä on nyt edessään 11. kausi HIFK:n Tähtipaidassa.

– Sain sopimuksen IFK:hon 2010, jolloin pelattiin Kakkosessa, ja noista ajoista on kyllä aika paljon muuttunut. Nyt pelataan Veikkausliigaa ja taidan tässä vaiheessa olla ainoa kauden 2010 pelaaja, joka edelleen pelaa IFK:ssa. Jotain tässä on varmasti tullut tehtyä oikein, kun olen saanut edustaa tätä hienoa seuraa näin kauan, Masa sanoo.

Matias Hänninen on ollut mukana joukkueen treeneissä jo talven aikana, mutta liittyy mukaan rinkiin lopullisesti ensi viikon alusta lähtien. Tämä 11. kausi on myös siinä mielessä Masalle erityinen, että se tulee olemaan hänen ensimmäinen kautensa jalkapalloammattilaisena.

– Odotan aina itseltäni todella paljon ja olen aina ollut valmis paiskimaan hommia treenikentällä ihan älyttömästi, ja samasta lähtökohdasta lähdetään tietysti myös tulevaan kauteen. Joukkueen menestys on varsinkin tässä iässä tärkeintä. Henkilökohtaisella tasolla minulla on tavoitteena olla avauskokoonpanon pelaaja tulevallakin kaudella, hän pohtii alkavan kauden alla.

HIFK:n kausi alkaa huomenna vierasottelulla FC Honkaa vastaan ja lähtökohdat Cupin otteluihin ovat hyvät, sillä joukkue on päässyt valmistautumaan niitä varten jo parin kuukauden ajan. Hänninen on ensimmäistä kertaa pelikelpoinen ja päävalmentaja Tor Thodesenin käytettävissä jo ensi lauantain HJK-ottelussa, ja hänen omien sanojensa mukaan jatkoon meneminen alkulohkosta on selkeästi tähtäimessä.

– Nyt näyttää todella hyvältä, kun katsoo, keitä pelaajia meille on tullut. Itse ainakin odotan jatkopaikkaa ja aina kun laitan nappikset jalkaan, niin tavoitteena on voittaa se peli. Kyllä minä näen, että meillä on ihan selkeästi vahvistunut jengi viime kaudesta ja moni meidän ulkomaalaisista pelaajista tietää jo talon tavat, joten ollaan varmasti valmiimpia Cupin peleihin kuin viime talvena.

Lopuksi Masa halusi vielä lähettää omat terveisensä HIFK:n kannattajille:

– 11. kausi tosiaan edessä ja tuntuu tosi hienolta päästä laittamaan IFK-paita päälle jälleen kerran! Iso kiitos seurajohdolle ja kannattajille siitä, että saan vielä mahdollisuuden olla mukana joukkueessa. Lupaan painaa aivan saakelin bulilla kaikissa treeneissä ja matseissa! Sitä toivon tietysti, että te kaikki tulette katsomaan Stadin parasta futista tällä kaudella, Masa sanoo lopuksi.

– Joukkueen osalta on oikein hyvä asia, että saimme Masan jatkon toteutumaan, varsinkin jatkuvuuden kannalta. Lisäksi hänelle tarjoutui nyt myös loistava mahdollisuus täysammattilaisuuteen, joka on ollut hänen pitkäaikainen haaveensa, sanoo urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström.