Skip to main content

HIFK kunde under kvällens IFK AID -evenemang äntligen publicera en nyhet, som många HIFK-supportrar väntat länge på, då Matias Hänninens ettåriga nya kontrakt presenterades på scenen. ”Masa”, som spelar som ytterback, har spelat i HIFK utan avbrott ända sedan år 2010 och därmed blir säsongen 2020 hans elfte i HIFK:s röda spelskjorta.

– Jag fick ett kontrakt med IFK 2010 då vi spelade i Tvåan och det är nog ganska mycket som har förändrats sedan den där tiden. Nuförtiden spelar vi i Veikkausliiga och jag är väl den enda spelaren från 2010 års lag som fortfarande spelar i IFK. Något har jag säkert då gjort rätt då jag har fått representera den här fina föreningen så här pass länge, säger Masa.

Matias Hänninen har tränat med laget redan under vintern, men ansluter sig slutligen till truppen från och med början av nästa vecka. Den här elfte säsongen är speciell för Masa också i och med att den blir hans första som fotbollsproffs.

– Jag har alltid höga förväntningar på mig själv och har alltid varit redo att jobba extremt hårt på träningarna, så det är klart att jag har det här utgångsläget även inför den här säsongen. Speciellt i den här åldern är lagets framgång det viktigaste. På en personlig nivå siktar jag på att även nästa år vara en av öppningselvans spelare, funderar han inför den nya säsongen.

Finska Cupen inleds för HIFK:s del imorgon med bortamatch mot FC Honka och utgångsläget inför cup-matcherna är bra, då laget har fått förbereda sig inför dem tillsammans efter förra säsongens slut. Hänninen är första gången klar för spel och till chefstränaren Tor Thodesens förfogande i nästa lördags hemmamatch mot HJK. Enligt honom själv är siktet ställt på att gå vidare från gruppspelet.

– Det ser jättebra ut just nu då man tittar på vilka spelare vi har fått till laget. Själv förväntar jag mig i alla fall att vi går vidare från gruppen och varje gång jag tar på mig fotbollsskorna går jag in för att vinna. Som jag ser det så har vi ett klart starkare lag nu och många av våra utländska spelare var med redan ifjol, så vi är betydligt mer förberedda inför Cupen i år.

Till sist ville Masa ännu skicka en hälsning till HIFK-supportrarna:

– Som sagt så har jag nu min elfte IFK-säsong framför mig och det ska bli otroligt fint att få dra på sig IFK-skjortan igen! Ett stort tack till ledningen och till supportrarna för att jag ännu får en chans att vara med i laget. Jag lovar att köra hårt på alla träningar och i alla matcher och så hoppas jag att ni alla kommer för att se på stadens bästa fotboll även i år, säger Masa till slut.

– Från lagets synvinkel är det en riktigt bra sak att vi kunde få Masa att fortsätta hos oss, speciellt med tanke på kontinuiteten i truppen. Dessutom fick han nu en chans till att bli fotbollsspelare på heltid, vilket är något han länge drömt om, säger sportchefen Mika Lönnström.