Skip to main content

Joel Mattsson pelaa kaudella 2021 ulkomaalaisessa seurassa, mutta jatkaa HIFK:ssa sovitusti kaudella 2020. Hänen uusi seuransa tiedottaa asiasta ensi viikolla, mutta HIFK halusi kertoa tästä jo nyt.

Mattsson siirtyi HIFK:hon vuosi sitten kasvattajaseurastaan IFK Mariehamnista ja onnistui vakiinnuttamaan paikkansa avauskokoonpanossa menneellä kaudella. Hän pelasi yhteensä 23 Veikkausliigaottelua, joissa hän onnistui neljä kertaa maalinteossa. Lisäksi laiturin paikalla operoiva Mattsson on tuttu näky Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa.

– Sekä minulla että joukkueella on onnistunut kausi takanamme ja tuntui siltä, että meistä tuli koko ajan parempia kauden mittaan. Kasvoimme paljon joukkueena, aivan kuten myös itse tein pelaajana. On todella hienoa saada pelata täällä myös ensi vuonna, sillä olen viihtynyt erittäin hyvin tässä joukkueessa ja tässä kaupungissa, Mattsson sanoo.

Mattsson teki viime kaudella uuden henkilökohtaisen maaliennätyksensä Veikkausliigatasolla ja nyt hänellä on uudet haasteet edessään.

– Haluan pelata entistä paremman kauden ja tehdä enemmän maaleja ja maaliin johtaneita syöttöjä. Joukkueen kanssa tavoittelemme parempaa tulosta ja haluamme nyt ottaa sen europelipaikan, joka viime vuonna jäi saavuttamatta, hän sanoo.

– Joel tuli meille kaudelle 2019 tavoitteenaan kehittyä uudelle tasolle pelaajana ja saada kauttamme mahdollisuus päästä ulkomaille. Eihän hänelle voi muuta sanoa, kuin että ”bra jobbat” ja todeta perään, että hänenlaisiaan pelaajia me toivottavasti saamme IFK:hon jatkossakin. Hienoa on tietenkin, että saamme pidettyä hänet meillä vielä yhden kauden tämän sovitun kuvion myötä, toteaa urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström.