Skip to main content

Joel Mattsson spelar för en utländsk klubb säsongen 2021, men kommer enligt överenskommelse att spela i HIFK säsongen 2020. Hans nya klubb går ut med nyheten nästa vecka, men HIFK ville presentera detta redan i nuläget.

Mattsson, 20, kom till HIFK för ett år sedan från sin fostrarförening IFK Mariehamn. Han etablerade sin plats i öppningselvan under säsongen och stod för fyra mål på 23 matcher. Dessutom är Mattsson ett bekant ansikte även i Finlands U21-landslag.

– Både jag och laget har en lyckad säsong bakom oss, det kändes som att vi blev bättre ju längre säsongen gick. Vi växte mycket, både gällande laget och så gjorde jag personligen också det. Det ska bli roligt att spela en säsong till här, för jag har trivts jättebra i det här laget och i den här staden, säger Mattsson.

Mattsson, som ifjol satte ett nytt personligt målskytterekord på Veikkausliiganivå, har nu siktet på en ny säsong med nya utmaningar.

– Jag vill spela en ännu bättre säsong i nästa år med mer mål, mer avslut och mera poäng. Med laget siktar vi på att förbättra från förra året och på att ta en Europaplats, säger han.

– Joel kom till oss med målsättningen att nå följande nivå som spelare och därmed att via oss få en chans att komma utomlands. Jag kan inte säga annat än ”bra jobbat” åt honom och konstatera att vi hoppas på att få sådana spelare som han till IFK även framöver. Det är såklart jättefint att vi nu tack vare den här överenskommelsen har möjlighet att ha kvar honom i ett år till, konstaterar sportchef Mika Lönnström.