Skip to main content

Jirijoonas ”Innu” Kanth on tuttu kasvo HIFK:ssa, mutta tulevalla kaudella hänet nähdään erilaisessa roolissa, kuin aikaisemmin. Kokenut pelaaja lähtee nyt kokeilemaan siipiään valmennuksen puolella.

HIFK:n naisten edustusjoukkue koki kovan pettymyksen kauden 2019 päätteeksi, kun päävalmentajan tehtävää menestyksekkäästi hoitanut Petja Puranen joutui lopettamaan tehtävässään muiden työkiireidensä vuoksi. Tilanteeseen saatiin kuitenkin nopeasti pelastus, kun menneinä vuosina miesten edustusjoukkueesta tutuksi tullut Kanth ilmoitti halukkuudestaan toimia päävalmentajana. Kanth ja joukkueenjohtajana toimiva Jenni Tiusanen tunsivat jo entuudestaan opettajatyön kautta, joten neuvottelut ja sopimusasiat laitettiin nopeasti vireille.

– Olen todella motivoitunut ja innoissani tätä saumasta hypätä koutsin rooliin HIFK:n naisten edustusjoukkueen päävalmentajana. Edellinen vuosikymmen loppui pelaajana, uusi alkaa valmentajana. Paljon olen kuullut hyvää tästä motivoituneesta porukasta ja Jennin kanssa olemme jo tulevaa suunnitelleet. Oma tavoitteeni on nostaa joukkue Kakkoseen ja uskon, että pelaajat jakavat saman vision. Hanskat käteen, haalarit päälle ja hommiin, Kanth kommentoi.

Innu on itse aloittanut jalkapallon 5-vuotiaana, joten kokemusta pelikentiltä tältä 32-vuotiaalta luokan- ja englanninopettajalta ei puutu. Myös HIFK:n meininki ja arvomaailma on Kanthille varsin tuttu, sillä hän pelasi miesten edustusjoukkueen riveissä kausina 2009-2011, 2013 ja 2018. Innu on ollut mukana nostamassa joukkuetta kaksi kertaa Kakkosesta Ykköseen (2010, 2013), sekä viimeisimpänä Ykkösestä Veikkausliigaan kaudella 2018.

Myös joukkueenjohtaja Tiusasen odotukset uutta valmentajaa kohtaan ovat korkealla:

– Tunnen Innun siviilielämän puolelta todella hyvin ja uskon, että hän on tässä kohtaa oikea henkilö joukkueemme päävalmentajaksi. Innulla on paljon kokemusta erilaisista valmentajista, sekä myös pelaajana kentältä. Hän myös tietää, mitä esimerkiksi nouseminen joukkueelta vaatii. Ja onhan Innu kaiken lisäksi vielä persoonana ihan mahtava tyyppi, joka varmasti luo joukkueeseen positiivista ilmapiiriä!

Tervetuloa takaisin IFK:hon, Innu!