Skip to main content

Jirijoonas ”Innu” Kanth är ett bekant ansikte i IFK, men under den kommande säsongen kommer han att börja i en ny roll, då han nu tar över som chefstränare för damernas representationslag.

Lagets förra tränare, Petja Puranen, var tyvärr tvungen att sluta som chefstränare på grund av andra arbetsuppgifter. Trots att laget tappade sin framgångsrika tränare, blev situationen snabbt lättare då Kanth, som har flera säsonger bakom sig som spelare i herrarnas representationslag, meddelade sitt intresse för uppdraget. Han kände lagledaren Jenni Tiusanen redan från tidigare, så förhandlingarna och kontraktet kunde därmed snabbt föras till slut.

– Jag är väldigt motiverad och ivrig över att få chansen att bli chefstränare för damernas representationslag i HIFK. Det förra årtiondet var jag själv spelare och nu inleds ett nytt årtionde som tränare. Jag har hört mycket gott om det här motiverade gänget och vi har tillsammans med Jenni redan hunnit planera den kommande säsongen. Mitt eget mål är att lyfta upp laget till Tvåan och jag tror att även spelarna delar den här visionen. Vi tar nu på oss arbetskläderna och börjar jobba, säger Kanth.

Innu har en lång bakgrund inom fotbollen, som han började spela redan som 5-åring. Han har spelat i herrarnas representationslag i HIFK under åren 2009-2011, 2013 och 2018 och är därmed mycket bekant med andan och samhörigheten inom IFK. Han var med om att lyfta upp laget två gånger till Ettan (2010 och 2013) samt en gång till Veikkausliiga (2018).

Lagledaren Tiusanen har också höga förväntningar på samarbetet med lagets nya chefstränare:

– Jag känner Innu väldigt bra personligen och tror att han just nu är rätt person för uppdraget som vår chefstränare. Han har mycket erfarenhet av flera olika tränare och har spelat fotboll länge. Så känner han dessutom till vad som krävs för att ett lag ska ta steget upp till följande serienivå. Innu är dessutom en helt fantastisk typ som person och kommer säkert att föra med sig mycket positiv energi till vårt lag!

Välkommen tillbaka till IFK, Innu!