Skip to main content

Kenialainen hyökkääjä Sydney Lokale siirtyy HIFK:n joukkueeseen kauden 2020 kattavalla lainasopimuksella. Lainasopimus sisältää osto-option, 19-vuotias pelaaja saapui Suomeen tänään.

Lokale on viime vuosina pelannut kotimaansa pääsarjaa, jossa hän on edustanut Kariobangi Sharksia. Hän on tähän mennessä tehnyt 12 maalia 10 ottelussa Kenian pääsarjassa, sekä yhden maalin yhdessä pelaamassaan CAF Confederation Cup ottelussa. Lisäksi Kenian nuorisomaajoukkueissakin esiintynyt Lokale kävi viime keväänä ruotsalaisseura Malmö FF:n testissä.

Nuoren kenialaisen mukaan hän on tullut HIFK:hon tekemään töitä ja todistamaan arvonsa.

– Helsinkiin ja HIFK:hon tuleminen on todella hienoa! Tunnen Origin entuudestaan, mikä helpottaa tänne tulemista paljon. En tiedä seurasta hirveästi, mutta olen katsonut videoita ja opiskellut hieman seuran historiaa. Pidän itseäni kokonaisvaltaisesti hyvänä ja monipuolisena pelaajana. Haluan tehdä täällä suuria asioita. Faneille haluan sanoa että olen tullut tänne tekemään töitä, ja aion ansaita rakkautenne!

– ”Sidukasta” saatiin viimeinen palanen hyökkäyskalustoomme. Kyseessä on nuori pelaaja, joka on erittäin kunnianhimoinen sekä nöyrä, mitkä ovat meille tärkeitä arvoja kun joukkuetta kootaan, kommentoi HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström.