Skip to main content

Den kenyanska forwarden Sydney Lokale ansluter sig på lån som sträcker sig över säsongen 2020. 19-åriga Lokale anlände till Finland idag. I kontraktet finns en även en option att köpa spelaren loss ifrån hans nuvarande klubb Kariobangi Sharks.

De senaste åren har Lokale spelat i sitt hemlands högsta serie, där han representerat Kariobangi Sharks. Han har stått för sammanlagt 12 mål under sina matcher på herrnivå. Lokale har även erfarenhet från Kenyas juniorlandslag och har dessutom varit på en testperiod hos Malmö FF förra våren.

Den unga kenyanen berättar att han kommit till HIFK för att jobba hårt och visa vad han går för.

– Det känns fint att komma till Helsingfors och HIFK! Jag känner Origi från tidigare, så det gjorde det lättare att komma hit. Föreningen är inte så bekant för mig från tidigare, men jag har sett videoklipp och läst på lite om dess historia. Jag ser mig själv som en bra och mångsidig spelare och vill göra stora saker här. Till supportrarna vill jag säga att jag har kommit hit för att jobba hårt och tänker förtjäna er kärlek!

– I ”Sidukka” får vi nu den sista biten till vårt anfall. Det handlar om en ung, ödmjuk och ambitiös spelare och dessa är viktiga saker för den värdegrund som vi bygger vårt lag på, kommenterar sportchefen Mika Lönnström.