Skip to main content

Kuva: Tapiolan urheilupuiston nurmikenttä la 25.1. klo 10:53.

Suomen Cupin avausottelu FC Honka-HIFK oli otteluohjelmaan merkitty pelattavaksi la 25.1.2020 klo 13.00 Tapiolan hallissa. Otteluviikolla Honka ilmoitti, että ottelu siirtyy pelattavaksi viereiselle luonnonnurmelle. Ottelun siirtäminen luonnonnurmelle oli Hongan päätös, eikä HIFK:lta kysytty tähän kantaa. Ottelun siirtämiseen luonnonnurmelle tammikuussa sisältyy aina riski. Sääolosuhteet ovat hyvin vaihtelevat, ja kentän kunto ei ole parhaimmillaan. Pelaaminen huonolla kentällä lisää turhia riskejä ja pelaajien loukkaantumisvaara nousee. HIFK on esittänyt Palloliitolle kantansa jo ennen ottelua, että ottelun pelaaminen luonnonnurmella ei ole hyvä vaihtoehto. Tänään sekä kenttä että katsomo olivat osittain jäissä ja huurteessa. Kentällä pidettiin palaveri molempien joukkueiden joukkueenjohdon ja tuomareiden kesken. Tuomari esitti kantanaan, että ottelua ei voi pelata kyseisellä kentällä. Honka olisi siinä vaiheessa halunnut siirtää ottelun sisähalliin. HIFK ei tietenkään voinut siihen suostua, koska meillä ei ollut hallikenkiä mukana, eikä ruohokengillä saa eikä voi pelata hallin tekonurmella. Tuomari vahvisti asian Palloliiton kilpailupäälliköltä, ja klo 12:05 saimme tuomarilta tiedon, että ottelua ei tänään pelata.

Honka olisi vielä tämän jälkeen HIFK:n pelaajien vaihtaessa vaatteita halunnut siirtää ottelun halliin, mutta kenkiä ei edelleenkään ollut. N. 10 minuuttia ennen ottelun alkua Honka tiedotti, että ottelu on peruttu.

Monet jo matkalla tai paikalla olleet katsojat varmasti pettyivät. Ottelu tullaan pelaamaan huomenna su 26.1. klo 15. Honka haluaa edelleen lähtökohtaisesti pelata luonnonnurmella, ja päätös kentästä tehdään Palloliiton toimesta huomenna sunnuntaina klo 12 aikoihin. Huomenna siis tiedämme, pelataanko tammikuussa sisällä tekonurmella vai ulkona luonnonnurmella ottelua jossa panoksena on loppujen lopuksi europaikka.

Honka on ilmoittanut HIFK:lle, että ottelu pelataan tyhjille katsomoille riippumatta kummalla kentällä pelataan.

Olemme saaneet myös tiedon, että lipun ennakkoon ostaneille hyvitetään lippujen hinta. Hongan lipputoimittaja Tiketti ottaa yhteyttä lipun ostaneille.