Skip to main content

HIFK:n tulevan Veikkausliigakauden valmennus- ja taustatiimi on nyt selvillä ja tulee kaudella 2020 toimimaan seuraavassa kokoonpanossa:

  • Tor Thodesen (päävalmentaja, UEFA Pro)
  • Mike Keeney (valmentaja, UEFA Pro)
  • Teemu Kankkunen (valmentaja, UEFA A)
  • Gabriele Faccia (Head of Performance, UEFA A)
  • Risto-Matti Toivonen (fysiikkavalmentaja ja fysioterapeutti)
  • Ludovic Thune (huoltaja)
  • Olli Orvasto (joukkueenjohtaja ja scouting, UEFA A)
  • Joona Haavisto (joukkueenjohtaja)
  • Aapo Haavisto (lääkäri)
  • Jammu Öunap (lääkäri)

Valmennustiimi pysyy siis pääasiassa samana kuin viime kaudellakin kahdella uudella valmentajalla höystettynä. Uusista valmentajista Keeney on toiminut valmentajana Suomessa jo pitkään ja hän on Veikkausliigatasolla ollut valmentajana MYPAssa ja KuPSissa. UEFA Pro -lisenssin omaavalla Keeneyllä on 12 Eurooppa-liigan karsintaottelun kokemus näistä seuroista, sekä myös hopea- ja pronssimitalit Kuopion vuosilta. Keeney kertoo olevansa erittäin tyytyväinen uudesta pestistään.

Kuvassa HIFK:n uusi valmentaja Mike Keeney

– Olen todella ylpeä siitä, että olen saanut tulla mukaan HIFK:hon. Kyseessä on iso seura, jolla on pitkä ja arvokas historia Suomessa. Olen innoissani tästä haasteesta, enkä malta odottaa, että pääsemme tekemään töitä meidän loistavan joukkueen, valmennustiimin ja henkilökunnan kanssa. Eniten odotan sitä, että saan olla mukana auttamassa joukkuetta saavuttamaan sellaisia tuloksia, joita IFK:n mahtavat kannattajat ansaitsevat, Keeney kertoo.

Valmennustiimin toinen uusi jäsen on 29-vuotias italialainen Gabriele Faccia, joka on valmennusuransa aikana toiminut tanskalaisen Vejle BK:n ja italialaisen Sassuolon valmennustiimeissä. Faccia tulee HIFK:ssa vastaamaan fyysisen valmennuksen kehitystyöstä, ravinnon ja terveyden edistämisestä, sekä muista pelaajan pelisuoritusta ja harjoittelua parantavista tukitoimista.

Suurin muutos viime kauteen verrattuna on se, että valmennustiimissä on tulevalla kaudella seitsemän päätoimista työntekijää, kun Thodesen, Keeney, Kankkunen, Faccia, Toivonen, Thune ja Orvasto toimivat tehtävissään kokopäiväisesti. HIFK:n joukkueharjoitukset käynnistyivät tänään uudelleen ja valmistelut tulevaa kautta varten päästään aloittamaan suunnitelman mukaisesti, kun valmennustiimi nyt on nimetty kokonaisuudessaan.

Lisätietoja tulevan kauden valmennustiimissä antaa urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström, p.040-6639120 / sähköposti: mika.lonnstrom[at]hifkfotboll.fi.

Voit varmistaa paikkasi ensi kauden Veikkausliigaotteluissa tilaamalla HIFK:n kausikortin kaudelle 2020! Kausikortit ovat myynnissä lippu.fi -sivuston kautta ja muistathan, että niiden hinnat ovat edullisemmat, kun tilaat korttisi vielä vuoden 2019 puolella.