Skip to main content

HIFK:s tränar- och bakgrundsteam för Veikkausliigasäsongen 2020 är nu klart och består hädanefter av följande personer:

  • Tor Thodesen (chefstränare, UEFA Pro)
  • Mike Keeney (tränare, UEFA Pro)
  • Teemu Kankkunen (tränare, UEFA A)
  • Gabriele Faccia (Head of Performance, UEFA A)
  • Risto-Matti Toivonen (fysiktränare och fysioterapeut)
  • Ludovic Thune (materialförvaltare)
  • Olli Orvasto (lagledare och scouting, UEFA A)
  • Joona Haavisto (lagledare)
  • Aapo Haavisto (läkare)
  • Jammu Öunap (läkare)

Teamet är således huvudsakligen det samma som under förra säsongen, med ett par nya tränare som ansluter sig till HIFK. Av de nya tränarna har Keeney en lång erfarenhet av tränarjobb i Finland och på Veikkausliiganivå har han fungerat som tränare i MYPA och KuPS. Keeney, som har UEFA Pro -licens, har 12 kvalmatcher till Europa League från de här lagen och dessutom också ett silver och ett brons från tiden i Kuopio. Keeney är väldigt nöjd med sitt nya jobb.

– Jag är extremt stolt över att ha gått med i IFK. Det är en stor förening med en mycket lång och stolt historia i Finland. Jag ser mycket fram emot den här utmaningen och kan inte vänta på att få komma igång med arbetet med våra bra spelare, tränare och personal. Mest av allt ser jag fram emot att hjälpa laget att få resultat som de fantastiska IFK-supportrarna förtjänar, säger Keeney.

Det andra nya namnet i tränarteamet är den 29-åriga italienaren Gabriele Faccia, som under sin karriär som tränare har jobbat för Vejle BK i Danmark och Sassuolo i Italien. I HIFK ansvarar Faccia för utvecklandet av den fysiska träningen, för främjandet av god kost och hälsa samt för andra stödåtgärder, som förbättrar spelarnas prestationer både under matcher och träningar.

Den största förändringen i jämförelse med säsongen 2019 är att HIFK:s tränarteam nu har sju heltidsanställda personer i form av Thodesen, Keeney, Kankkunen, Faccia, Toivonen, Thune och Orvasto. HIFK:s lagträningar inleddes idag igen och nu går det förberedande arbetet inför den kommande säsongen vidare enligt planen, då hela tränarteamet för kommande säsong nu är utnämnt.

Mer information om det nya tränarteamet kan fås av sportchef Mika Lönnström, tfn.040-6639120 / e-post: mika.lonnstrom[at]hifkfotboll.fi.

Du kan nu säkra din plats på nästa säsongs matcher i Veikkausliiga genom att köpa HIFK:s säsongskort till säsongen 2020! Korten säljs via adressen lippu.fi och vi påminner ännu om att priserna är billigare så länge du gör din beställning under slutet av år 2019.