Skip to main content

Miesten Nelosessa tällä kaudella pelaava HIFK Futsal on kokenut täydellisen nuorennusleikkauksen kun edellisinä kausina joukkueessa pelanneet päättivät jäädä pois sarjatoiminnasta. Näin vastuu joukkueen toiminnan suunnittelusta ja toteuttamisesta siirtyi seuran futsaltoiminnassa nuorisopuolella pitkään vaikuttaneille Niklas Ekmanille ja Mikael Airavalle.

Kauden 2019-20 joukkueen muodostavat edellisinä kolmena kautena Palloliiton U19 SM-Liigaan osallistuneet HIFK:n pelaajat, joista Benjamin Mark ja Anton Jakobsson nimettiin viime kaudella jopa futsalin U19-maajoukkueen tapahtumiin. Useimmilla joukkueen muillakin pelaajilla on useamman vuoden kokemus nuorten SM-lopputurnauksista joten lajitaidoissa emme jääne lohkon muista joukkueista. HIFK Futsal lienee siten poikkeuksellinen Nelosen joukkue että harjoittelemme kahdesti viikossa Latokartanon ja Jätkäsaaren erinomaisissa olosuhteissa ja tavoitteenamme ei ole vain höntsätä, vaan edelleen kehittää joukkueen pelaajia sekä yksilö- että joukkuetasolla.

Syksyn ajan olemme hioneet kahden pelaajan hyökkäyspelin yhteistyömalleja ja organisoitua puolustuspelaamista. Lyhyen tähtäimen tavoitteena joukkueellamme on sopeutua miesten sarjan fyysisyyteen ja erityisesti vastustajien energisiin, mutta ei niinkään lajinomaisiin pelitapoihin.

Suurin ero nuorten sarjoihin ei ole vastustajien kokoetu ja voima 1v1-tilanteissa, vaan vastustajien ennalta-arvaamattomuus systemaattisuuden puuttuessa välillä kokonaan. Puolustuspelissämme onkin ollut eniten parannettavaa, vaikka molemmat maalivahtimme ovatkin pelanneet erinomaisesti. Tilanteenvaihdoissa ja puolustuspään erikoistilanteissa olemme tehneet kohtalokkaita virheitä, joten päästettyjä maaleja on hieman liikaa. Nuoren ryhmämme (keski-ikä peleissä n. 19 v) kokemuksen karttuessa pystymme varmasti pitämään päästetyt maalit luvun matalampana.

Hyökkäyspelissä tulee taas tekninen osaamisemme ja kykymme hyödyntää lajitaitoja oikeuksiinsa. Olemmekin tehneet neljässä pelissä keskimäärin 5 maalia mikä antaa hyvät mahdollisuudet positiiviseen lopputulokseen. Kaiken kaikkiaan oli arviomme että pystyisimme tällä sarjatasolla kamppailemaan voitosta jokaisessa ottelussa, mutta voimme silti olla tyytyväisiä että olemme ottaneet täydet pisteet ensimmäisitä peleistä, sillä ottelut ovat olleet erittäin tasaväkisiä.

Syksyn ottelut tähän mennessä:

HIFK-FC Kiffen Broccoli 7-6 (3-4)
Kapteeninsa Fredrik Lassasin johtama ylempien sarjatasojen futareiden muodostama Kiffenin ryhmä ei kauden avauspelissä pystynyt viemään pisteitä, vaikka olikin puoliajalla johdossa. Ehkä kahdessa ensimmäisessä hyökkäyksessä iskemämme maalit ja lajitaitomme hieman yllättivät. Kova joukkue kun kausi etenee.

FC Pohu/Susijengi-HIFK 3-5 (3-3)
Enemmän vetaraaniosastoa olleet Pohun pelaajat pitivät viekkaudellaan ja voimallaan meitä pitkään aisoissa. Ottelu ratkesi lopulta 4v5 maaliin aivan lopussa.

Valtti-HIFK 4-6 (2-3)
Samanlainen peli kuin edellinen – me taitavampi, mutta vastustaja fyysisempi joukkue. Ratkaisu tässäkin 4v5 maali Valtin hakiessa tasoitusta.

HIFK-FC Hieho 3-1 (2-0)
Sarjataulukon perusteella etukäteen heikompi FC Hieho pelasi erinomaisen maalivahtinsa johdolla hyvän pelin. Tämäkin ratkesi vasta vastustajan otettua liivipelaajan lopussa kentälle.

Ennen joulutaukoa pelaamme vielä yhden ottelun 21.12 Latokartanossa kello 17.00. Tervetuloa katsomaan ottelua!

Jos olisit kiinnostunut tulemaan mukaan HIFK Futsalin toimintaan joko pelaajana tai avuksi taustalle, niin ota yhteyttä mikael.airava[AT]hifkfotboll.fi.

Time out

Aikalisä – Time out