Skip to main content

SJK:ssa kaudesta 2017 lähtien pelannut toppari Joel Mero siirtyy ensi kaudeksi HIFK:n vahvuuteen. 24-vuotiaan Meron sopimus HIFK:n kanssa on yksivuotinen.

Mero pelasi SJK:n paidassa yhteensä 49 Veikkausliigaottelua, joista 13 oli päättyneellä kaudella. Seinäjokelaisseuran lisäksi hän on uransa aikana pelannut Veikkausliigaa FC KTP:ssa ja FC Lahdessa. Ulkomailla keskuspuolustaja on puolestaan edustanut saksalaisen Borussia Mönchengladbachin organisaatiota, jossa hänelle kertyi pelejä sekä seuran juniori- että kakkosjoukkueessa. Mero kertoo etsineensä uutta haastetta päättyneen kauden jälkeen ja olevansa tyytyväinen löydettyään sellaisen Helsingistä.

– Tosi mahtavat fiilikset on sopimuksesta! Kun on sopimus katkolla kauden jälkeen on aina hieman stressaavaa, kun ei vielä tiedä, minne päätyy seuraavaksi. Olin kaksi ja puoli vuotta Seinäjoella, jossa oli kuten kaikki varmasti tietävät aika vaikeat vuodet. Tuntui, että oli aika hakea uutta kohdetta ja haastetta. Monet seurat olivat minuun yhteydessä, mutta lopulta IFK valikoitui uudeksi seuraksi, sillä se tuntui samalla sekä jännittävältä että oikealta vaihtoehdolta. Tunnen ”Bärin” (Jani Bäckmanin) Lahden ajoilta, joten olen viestitellyt hänen kanssaan paljon nyt ennen sopimuksen tekoa, ja hän on kertonut minulle enemmän IFK:sta. Tiedän, että täällä on hyvät kannattajat, jonka lisäksi HIFK on kehittynyt paljon seurana viimeisen vuoden aikana, ja seuran ympärillä on positiivinen meininki. Myös se, että seura oli aikaisessa vaiheessa kiinnostunut minusta vaikutti siihen, että päätin tarttua tähän haasteeseen, Mero kertoo siirrostaan.

Mero on isokokoisena pelaajana kova taistelija kentällä ja HIFK:ssa hän toivoo kehittyvänsä edelleen, jotta tulevaisuuden tavoite paluusta ulkomaan pelikentille täyttyisi.

– Pelaajana olen nopea ja vahva ja olen myös hyvä ottamaan ilmatilan haltuun. Olen eräänlainen taistelijaluonne, ja selkeä tulevaisuuden tavoite on, että pääsisin jossain vaiheessa uudelleen ulkomaille pelaamaan. Pari vuotta sitten Saksan reissun aikaan minulle tuli aika paha nilkkavamma ja hetken aikaa näytti jopa siltä, että joutuisin lopettamaan jalkapallon kokonaan, mutta sain sen onneksi taas kuntoon. Kun sitten pääsi takaisin pelirytmiin, niin tunsin, että haluan vielä jonain päivänä päästä takaisin ulkomaille. Nyt haluan pelata hyvän kauden IFK:ssa, ja vaikken vielä ole tavannut muuta joukkuetta, niin lähdemme parantamaan sijoitusta ensi kaudella. Ja Klubin voittaminen on tietysti myös erittäin tärkeää, Mero toteaa.

– Olemme erittäin iloisia siitä, että saamme Joelin joukkueeseemme. Hänellä on vahva halu kehittyä yhdessä joukkueen kanssa ja omaa meidän kanssa samanlaisia ajatuksia siitä, miten se tehdään, kommentoi IFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström.

HIFK:n kausikorttimyynti käynnistyy maanantaina 25.11. lippu.fi -sivuston kautta! Lisätietoa saatavilla olevista kausikorttikategorioista löydät täältä.