Skip to main content

Suomen A-maajoukkueen historiallinen EM-kisapaikka kruunasi oikeutetusti tämän syksyn maajoukkuepelit ja ensi kesänä Suomi pääsee ensimmäistä kertaa historiassaan pelaamaan EM-turnauksessa. Viime viikkoina on kuitenkin EM-karsintojen viimeisten vaiheiden lisäksi pelattu myös runsaasti muita maaotteluita, joissa nähtiin myös HIFK:n pelaajia menossa mukana. Tässä seuraavaksi lyhyt kooste HIFK-pelaajien edesottamuksista maajoukkueissa marraskuun aikana.

Laitapuolustaja Hassan Sesay oli jälleen edustamassa kotimaansa Sierra Leonen maajoukkuetta kahdessa vuoden 2021 Afrikan Cup of Nations -turnauksen karsintaottelussa. Sierra Leone kohtasi ensin Lesothon reilu viikko sitten keskiviikkona, jolloin tuloksena oli 1-1 -tasapeli. Sesayn edustama maajoukkue siirtyi ottelussa 1-0 -johtoon kun peliä oli vajaat parisenkymmentä minuuttia jäljellä, mutta Lesotho tuli tasoihin lisäajalla juuri ennen päätösvihellystä. Sunnuntaina vastassa oli puolestaan Benin, joka voitti ottelun lukemin 1-0. Sesay urakoi täydet 90 minuuttia molemmissa otteluissa.

Kevin Larsson oli puolestaan Suomen U19-maajoukkueen mukana Tanskassa, jossa vastaan asettuivat Tanska, Ranska ja Färsaaret U19-ikäluokan EM-kisojen karsintojen ensimmäisessä vaiheessa. Ensimmäisessä ottelussa Tanskaa vastaan viime viikon keskiviikkona Larsson tuli vaihdosta kentälle ottelun 67. peliminuutilla, ja sai vielä nimensä tilastoihin keltaisen kortin muodossa viitisen minuuttia ennen ottelun päättymistä. Lauantaina Ranskaa vastaan Larsson oli Suomen avauskokoonpanossa, mutta valitettavasti hänen turnauksensa päättyi loukkaantumiseen ottelun 57. peliminuutilla. Suomen U19-pojat voittivat Tanskan 2-1, hävisivät Ranskalle 2-0 ja pelasivat vielä tiistaina 1-1 -tasapelin Färsaaria vastaan, jolloin Larsson siis oli loukkaantumisen takia sivussa kokoonpanosta.

Jabar Sharza oli mukana Afganistanin maajoukkueen ryhmässä, joka pelasi MM-karsintaottelut Intiaa ja Qataria vastaan. Intia ja Afganistan tasasivat pisteet 1-1 viikko sitten torstaina, mutta tiistaina Sharzan edustama maajoukkue joutui taipumaan Qatarille maalein 1-0. Sharza ei tällä kertaa päässyt kentälle, mutta oli Qataria vastaan joukkueensa vaihtopenkillä.