Skip to main content

Finlands A-landslag tog sin första EM-plats genom tiderna senaste helg och det här har självklart varit den största nyheten inom landslagsfotbollen i vårt land under den senaste veckan. Utöver de sista EM-kvalmatcherna har det även spelats många andra landslagsturneringar, i vilka även några HIFK-spelare har fått medverka. Här följer nu ett sammandrag av våra spelares framträdanden i sina respektive landslag under november månad.

Ytterbacken Hassan Sesay var åter med i truppen då hans hemland Sierra Leone stod inför två kvalmatcher inför Afrikas Cup of Nations -turnering år 2021. För en dryg vecka sedan på onsdag mötte laget Lesothos landslag i en match som slutade 1-1. Sierra Leone gjorde ledningsmålet med knappa tjugo minuter kvar av matchen, men Lesotho lyckades alltså utjämna på stopptid precis innan slutvisslingen. På söndag var det Benin som stod för motståndet i en match som Sierra Leone förlorade med 1-0. Sesay spelade fulla 90 minuter i båda matcherna.

Kevin Larsson var i Danmark med Finlands U19-landslag i det första skedet av kvalet till EM för U19-åldersklassen. Finland mötte Danmark, Frankrike och Färöarna under veckans gång. Mot Danmark på onsdag förra veckan fick Larsson komma in från byte i matchminut 67. och dessutom fick han även sitt namn i matchprotokollet i form av ett gult kort. På lördag mötte Finland Frankrike och då var Larsson i öppningselvan, men blev tyvärr skadad och tvingades därmed bryta matchen då 57 minuter var spelade. Finlands U19-pojkar vann Danmark med 2-1, förlorade mot Frankrike med 2-0 och spelade sedan ännu oavgjort 1-1 mot Färöarna på tisdag, i en match som Larsson alltså tvingades stå över på grund av sin skada.

Jabar Sharza var uttagen till VM-kvalmatcher med Afghanistans landslag, som mötte Indien på torsdag för en vecka sedan samt Qatar på tisdag. Mot Indien blev det oavgjort med målen 1-1, medan Afghanistan sedan åkte på förlust mot Qatar med 1-0. Denna gång blev det ingen speltid för Sharza, men han var med på avbytarbänken mot Qatar.