Skip to main content

HIFK-RoPS 2-0 (1-0)

Veikkausliigan varsinainen sarja saatiin tänään päätökseensä, ja HIFK kohtasi tänään haastajasarjan viimeisessä kotiottelussaan RoPSin. Ennen ottelua HIFK oli jo varmistanut paikkansa kauden päättävässä eurolopputurnauksessa, kun taas RoPS tiesi kautensa päättyvän varmuudella tämänpäiväiseen otteluun. Alkuvihellystä edelsi hieman juhlallisuuksia, sillä HIFK:n päävalmentaja Tor Thodesen valittiin Veikkausliigan Vuoden herrasmiesvalmentajaksi 2019. Lisäksi IFK-ikoni Jugi Halme palkittiin 200 pelatun IFK-matsin johdosta. HIFK Fotboll esittää lämpimät onnittelut Torille ja Jugille!

HIFK hallitsi ottelua heti alusta alkaen, ja onnistui avaamaan maalitilin parinkymmenen minuutin pelin jälkeen. Toró ajoitti syöttönsä Sakari Tukiaiselle täydellisesti juuri ennen orastavaa paitsiota, ja Tukiainen iski HIFK:n johtoon, aivan kuten edellisessäkin kotiottelussa RoPSia vastaan. Maali oli Tukiaiselle kauden viides, ja maaliin johtanut syöttö maistui varmasti myös Torólle, joka tänään pelasi ensimmäisen ottelunsa sitten heinäkuussa pelatun edellisen RoPS-ottelun. Lisäosumia ei ensimmäinen puoliaika tarjonnut Telia 5G-Areenan katsojille, joten toiselle puoliajalle lähdettiin HIFK:n 1-0 -johdossa.

HIFK:n johto kasvoi kahteen maaliin heti toisen puoliajan alkupuolelle. Tällä kertaa asialla oli Joel Mattsson, joka otti pallon ilmasta hienosti haltuun. Kova laukaus, joka löysi tiensä aina verkon perukoille asti. Mattssonille maali oli kauden neljäs, ja tämä on samalla hänen yhden kauden maaliennätyksensä Veikkausliigassa. HIFK:n peli oli rentoa läpi ottelun, eikä ottelun voittajasta ollut enää epäselvyyttä Mattssonin maalin jälkeen. Loppulukemat siis tänään Telia 5G-Areenalla 2-0 HIFK:n hyväksi.

Voitto tarkoittaa sitä, että HIFK:lla on edessään vierasottelu Maarianhaminassa IFK Mariehamnia vastaan keskiviikkoiltana. Tästä eteenpäin pelataan siis pudotuspeliteemalla, kunnes viimeisen europaikan kohtalo on selvillä. Järjestelmä on tästä eteenpäin selkeä: voittamalla Maarianhaminassa HIFK etenee eurolopputurnauksen seuraavalle kierrokselle, kun taas tappio puolestaan tarkoittaa kauden päättymistä.

– Olen tyytyväinen peliin, ja siihen, että pelasimme hyvin. Emme miettineet etukäteen joukkueen kanssa sitä, kuka tulisi vastustajaksi seuraavaksi, vaan keskittyminen on pysynyt yhdessä pelissä kerrallaan. Olemme yhdessä FC Interin kanssa Veikkausliigan paras kotijoukkue, kun otimme 28 pistettä kotiotteluissa tällä kaudella, ja tästä olen todella ylpeä. Se on meille todella iso saavutus. Tämä on myös hyvä tilaisuus kiittää kannattajiamme Stadin Kingejä, he ovat meille todella tärkeitä, ja ovat erittäin iso vaikuttava tekijä siihen, että olemme pelanneet näin hyvin kotona. Itse olen jo pidemmän aikaa varautunut Maarianhaminan reissuun, sillä fokuksen pitää aina olla siinä, että jokaista ottelua lähdetään voittamaan, Thodesen sanoi ottelun jälkeen.

HIFK:n avauskokoonpano:

6 Riku Selander
7 Joel Mattsson (64’ 17 Jani Bäckman)
12 Daniel Kollar (mv)
14 Erikson Carlos (68’ 19 Kevin Larsson)
18 Matias Hänninen
24 Tero Mäntylä (c)
27 Sakari Tukiainen
29 Thais Damgaard Nielsen
33 Robert Kakeeto (73’ 8 Jukka Halme)
34 Tuukka Andberg
50 Toró