Skip to main content

Veikkausliigan haastajasarja on edennyt neljänteen otteluun, jossa HIFK kohtaa VPS:n vieraskentällä. Peli käynnistyy huomenna Vaasan Elisa-stadionilla klo 16, ja molemmilla joukkueilla on runsaasti panosta tässä haastajasarjan viimeistä edellisessä ottelussa. HIFK tavoittelee paikkaa kauden päättävässä eurolopputurnauksessa, kun taas VPS:llä on pelissä tulevan kauden sarjapaikka.

VPS pitää tällä hetkellä viimeistä sijaa hallussaan, ja edellä oleva KPV on vaasalaisia kuusi pistettä edellä, kun haastajasarjaa on pelaamatta kaksi ottelua. VPS on siis kahden pakkovoiton edessä, mikäli se vielä aikoo ylläpitää mahdollisuuksia jumbosijalta pois nousemiseen ennen kauden päättymistä. Joukkue avasi haastajasarjan tasapelillä Seinäjoella, mutta sen jälkeen tuloksena on ollut kaksi tappiota FC Lahtea ja RoPSia vastaan.

HIFK on siis haastajasarjassa toisena, ja voi voitolla huomenna varmistaa paikkansa eurolopputurnauksessa. Vieraspelaaminen on kuitenkin ollut Tähtirinnoille tuloksellisesti vaikeampaa koko kauden ajan, ja vierasvoittoja on edelleen ainoastaan yksi tältä kaudelta. Joukkueet kohtasivat toisensa Vaasassa viimeksi reilu kuukausi sitten, jolloin VPS otti täydet pisteet kotikentällään. Päävalmentaja Tor Thodesen kertoo joukkueen tavoittelevan eurolopputurnauspaikan varmistamista huomenna Vaasassa.

– VPS:n täytyy voittaa huomenna, jotta he pystyisivät nousemaan KPV:n ohitse viimeisellä kierroksella. Mikäli he eivät voita, niin putoaminen Ykköseen on heidän osaltaan selvää. Meille taas on tarjolla mahdollisuus varmistaa paikka eurolopputurnauksessa, ja aiomme laittaa kaiken peliin tämän saavuttamiseksi huomenna! Ennen haastajasarjan alkua meillä oli tavoitteena päästä edellä olevien kahden joukkueen ohi, joten tarvitsemme edelleen pisteitä päästäksemme tuohon tavoitteeseen, Thodesen sanoo.

VPS-HIFK näytetään huomenna suorana lähetyksenä Ruudun kautta klo 16 alkaen. Vaasan reissun jälkeen HIFK palaa kotiin, haastajasarjan päättyessä kotiottelulla RoPSia vastaan lauantaina 19.10. klo 15!