Skip to main content

Utmanarserien i Veikkausliiga har kommit till den fjärde matchen, och det är dags för HIFK att möta VPS på bortaplan. Matchen inleds imorgon kl. 16 på Elisa-stadion i Vasa. Det är igen viktiga poäng på spel, eftersom HIFK spelar för att säkra sin plats i euroslutturneringen, medan VPS kämpar för nästa säsongs serieplats.

VPS ligger alltså sist i tabellen just nu, och är sex poäng bakom KPV inför dessa två sista omgångar. Därför står laget inför två vinster på lika många matcher, om man fortfarande ska kunna gå förbi KPV innan säsongens slut. Laget inledde utmanarserien med en oavgjord match mot SJK, men sedan har det blivit två förluster mot FC Lahti och RoPS.

HIFK ligger tvåa i utmanarserien, och kan genom att vinna i Vasa imorgon säkra sin plats i euroslutturneringen, som avslutar säsongen 2019. Det har ändå varit resultatmässigt svårare för HIFK att spela på bortaplan under säsongen hittills, då laget fortfarande bara har en bortaseger. Lagen möttes senast för en dryg månad sedan i Vasa, och då var det VPS som tog fulla tre poäng inför sin hemmapublik. Enligt tränaren Tor Thodesen siktar laget på att säkra platsen i euroturneringen imorgon.

– Det är ett intressant utgångsläge inför matchen. VPS måste vinna imorgon för att kunna ha chans att gå förbi KPV i den sista omgången. Om de inte vinner imorgon, är det klart att de faller till Ettan. För oss är det här en chans att säkra platsen i euroslutturneringen, och vi tänker ge allt för att ta den här platsen imorgon! Före de här fem sista matcherna hade vi som målsättning att gå förbi de två lag som var före oss, så vi behöver fortfarande poäng för att kunna uppnå detta mål, säger Thodesen.

VPS-HIFK sänds imorgon via Ruutu med start kl. 16. Efter detta blir det återigen hemmamatch, då RoPS kommer till Helsingfors i den sista omgången den 19.10. kl. 15!