Skip to main content

HIFK-RoPS 19.10.2019 klo 15.00

Veikkausliigan haastajasarjan viimeinen ottelu pelataan huomenna, kun HIFK saa vastaansa Rovaniemen Palloseuran kotikentällään klo 15 alkaen. Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella. Ensin RoPS oli toukokuun alussa parempi Rovaniemellä lukemin 1-0, kun taas heinäkuun loppupuolella oli HIFK:n vuoro voittaa Helsingissä samoin lukemin. Nyt on siis vuorossa kauden kolmas ja samalla viimeinen kohtaaminen, jonka jälkeen Veikkausliigan varsinaiset sarjaottelut tulevat tämän kauden osalta päätökseensä.

HIFK lähtee huomisen otteluun haastajasarjan tähän mennessä parhaana joukkueena, kun se sunnuntaina 6.10. haki täydet kolme pistettä Vaasasta. Erikson Carlos teki kolme maalia, ja VPS kaatui 2-3. Tämä merkitsi sitä, että HIFK varmisti paikkansa kauden päättävässä eurolopputurnauksessa, kun se tulee sijoittumaan haastajasarjassa ensimmäiseksi tai toiseksi. RoPS puolestaan tulee jäämään haastajasarjassa sijalle kolme tai neljä, huomisen otteluiden lopputuloksista riippuen.

Varsinaisen sarjakauden viimeinen kotivastustaja RoPS lähtee huomisen otteluun ilman suurempaa panosta, sillä se on varmistanut paikkansa ensi kauden Veikkausliigassa, muttei enää myöskään pysty nousemaan eurolopputurnauspaikalle. Rovaniemeläisjoukkueelle kyseessä on siis kauden viimeinen ottelu, ja mm. seuran monivuotinen luottomaalivahti Antonio Reguero nähdään huomenna todennäköisesti viimeistä kertaa RoPSin paidassa kentällä. Reguero ilmoitti hiljattain, että hän tulee tämän kauden jälkeen siirtymään uusien haasteiden pariin.

HIFK:n keskikenttäpelaaja Joel Mattsson oli hyvällä tuulella päivää ennen ottelua, ja kertoo odottavansa loppukauden otteluita suurella mielenkiinnolla.

– RoPS-matsi on siinä mielessä mielenkiintoinen, että me ollaan jo varmistettu eurolopputurnauspaikka, kun taas RoPSilla ei enää ole paljon pelissä. Me lähdetään tietysti peliin tavoittelemaan voittoa, aivan kuten kaikissa muissakin peleissä. Vaikka tiedetään pääsevämme eurolopputurnaukseen, niin sitä osaa pelaajana silti pitää keskittymisen nykyhetkessä. Paljon on myös kyse siitä, että saa hyvän fiiliksen alle ennen seuraavaa vaihetta, Mattsson pohtii.

HIFK myy huomiseen otteluun ennakkolippuja hintaan 10 euroa kaikkiin katsomoihin, joten nyt on hyvä hetki varmistaa paikkansa varsinaisen sarjakauden viimeiseen kotiotteluun. Joel Mattsson toivoo paikalle paljon yleisöä.

– Tähän tarjoukseen kannattaa ehdottomasti tarttua! Toivon mukaan pystytään pelaamaan rennosti, ja tarjoamaan sitä kautta katsojille hyvää jalkapalloa. Sellaista peliä, jossa myös ehkä nähdään enemmän jalkapallon hienouksia.

Mattsson oli jälleen maajoukkuetauolla Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen mukana, ja oli Suomen vaihtopenkillä sekä Malta-voitossa että Tanska-tappiossa. Hän tapasi tässä yhteydessä mm. RoPSin Lucas Lingmanin ja Kevin Kouassivi-Benissanin. Suurempia ennakkoasetelmia huomiseen otteluun ei Mattssonin mukaan kuitenkaan haettu.

– Vähän kyselin vaan, että ovatko pelaamassa lauantaina, mutta hekään eivät sitä vielä tienneet silloin. Eli jätetään psyykkaukset huomiselle, kun nähdään kentällä, Mattsson nauraa lopuksi.

HIFK:n ja RoPSin kohtaaminen siis huomenna Telia 5G-Areenalla klo 15 alkaen, ja ennakkoliput hintaan 10 euroa ovat hankittavissa Ticketmasterin kautta. Huomenna on myös aihetta juhlaan, sillä legendaarinen Jukka Halme palkitaan 200 pelatun IFK-ottelun johdosta ennen ottelun alkua.