Skip to main content

HIFK-RoPS 19.10.2019 kl. 15.00

Den sista matchen i Veikkausliigas utmanarserie spelas imorgon, då HIFK möter RoPS på hemmaplan med start kl. 15. Lagen har mött varandra två gånger tidigare under säsongen. Först tog RoPS segern med 1-0 hemma i Rovaniemi i maj, och sedan i juli var det HIFK:s tur att vinna i Helsingfors med samma siffror. Nu är det därmed dags för säsongens tredje och sista möte, vilket samtidigt också kommer att vara den sista matchen i Veikkausliigas ordinarie serie.

HIFK leder utmanarserien inför morgondagens match, då man tog tre poäng i Vasa söndagen den 6.10. Erikson Carlos gjorde hattrick, och VPS besegrades med siffrorna 2-3. Därmed säkrade HIFK sin plats i europlayoffturneringen, som inleds nästa vecka, i och med att man kommer att vara etta eller tvåa i utmanarserien, beroende på morgondagens resultat. För RoPS del kommer placeringen att vara tredje eller fjärde i utmanarserien.

RoPS är HIFK:s sista motståndare under den ordinarie säsongen, och laget kommer alltså in i morgondagens match utan större press på sig. Laget har säkrat sin plats i Veikkausliiga för kommande säsong, men kan inte längre stiga upp på en europlayoffplats. För Rovaniemilaget blir det alltså säsongens sista match imorgon, och bl.a. den mångåriga målvakten Antonio Reguero spelar imorgon sin med stor sannolikhet sista match i RoPS-skjortan. Reguero meddelade för en tid sedan att han går vidare mot nya utmaningar efter denna säsong.

HIFK:s mittfältare Joel Mattsson var på gott humör inför morgondagens match, och väntar med iver på säsongens avslutande matcher.

– Det är ju en lite speciell match imorgon, då vi har säkrat vår playoffplats, medan RoPS igen inte har så mycket att spela för. Men vi går såklart in i matchen precis som i vilken match som helst, med ambitionen att vinna. Vi vet vad som komma skall, att vi spelar om en europlats, men som spelare fokuserar man alltid på nuläget. Det handlar också om att få en bra känsla inför kommande viktiga matcher, funderar Mattsson.

HIFK säljer förhandsbiljetter för 10 euro till morgondagens match till alla läktarsektioner, så nu är det rätt tillfälle till att säkra en plats på Telia 5G-Arenan imorgon. Joel Mattsson hoppas på mycket publik imorgon.

– Det är ett bra pris! Förhoppningsvis kan vi gå ut och spela avslappnat imorgon. På ett sätt så gäller matchen ingenting, men det är klart att den gäller, men det gör att man kanske också kan se en bra fotboll, där man vågar lite extra faktiskt.

Mattsson var återigen med Finlands U21-landslag senaste veckoslut, och var med på bänken i segern mot Malta, samt i förlusten mot Danmark. Han träffade även RoPS-spelarna Lucas Lingman och Kevin Kouassivi-Benissan i detta sammanhang. Några större förhandsgrillningar blev det ändå inte.

– Jag bara kollade lite om de skulle spela, men de visste inte heller om det ännu. Så det blev ingen större grillning ännu, men det tar jag på planen imorgon istället, skrattar Mattsson till slut.

HIFK och RoPS möts alltså imorgon kl. 15 på Telia 5G-Arenan, och biljetter kan köpas på förhand till priset 10 euro via Ticketmaster! Dessutom blir det lite festligheter före matchstart, då IFK-legenden Jukka Halme belönas för 200 spelade matcher i IFK.