Skip to main content

Lauantain RoPS-peliä edelsi noin kahden viikon maajoukkuetauko, jonka aikana riitti paljon vauhtia, vaikkei varsinaisia sarjapelejä pelattu. HIFK:n edustusjoukkue on ollut mukana tekemässä hyvää monessa eri tapahtumassa.

Keskiviikko aloitettiin vierailulla Uudessa Lastensairaalassa Kummit ry:n järjestämässä hyväntekeväisyystapahtumassa. Kummipäivässä messissä edarin pelaajista olivat Erikson Carlos, Daniel Kollar, Luís Henrique, Toró sekä Sakari Tukiainen. Pelaajat moikkasivat lapsia ja syöttelivät palloa heidän kanssaan hymyissä suin. Lapsille ja heidän vanhemmilleen annettiin pelaajien toimesta myös lippuja viime lauantaina pelattuun RoPS-matsiin! Lisäksi Uudelle Lastensairaalalle lahjoitettiin myös kaksi Veikkausliigan virallista pelipalloa pelaajien nimmareilla varustettuna.

Myöhemmin samana päivänä useat edustusjoukkueen pelaajat osallistuivat omasta tahdostaan HIFK:n oman junioripelaajan synttäreihin, joissa teemana luonnollisesti oli futis! Pelaajat vetivät aluksi junnuille alkulämmöt, jonka jälkeen pelattiin 15 minuutin puoliajat lyhyellä juomatauolla. Keskiviikkoiltapäivän mittelössä Väiskin kentällä vastakkain asettuivat Edarit vs. Junnut. Päätähuimaavassa trilleristä pukukopin syövereihin voittoa juhlimaan asteli junnut! Synttäreitä jatkettiin pukuhuoneessa mokkapalojen äärellä yhdessä edustuksen pelaajien kanssa.

Torstai-iltana vuorossa oli Asunnottomien yö -hyväntekeväisyystapahtuma yhdessä yhteistyökumppanimme Hiisi Homesin ja heidän muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Asunnottomien yö on vuodesta 2002 asti YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä järjestettävä tapahtuma, jossa tänä vuonna haluttiin nostaa esiin asunnottomat naiset. HIFK:n edustusjoukkuetta edustivat tässä tapahtumassa Macario Hing-Glover, Jabar Sharza, Tuukka Andberg, Kevin Larsson, Martti Puolakainen, Robert Kakeeto sekä Thais Damgaard Nielsen. Pelaajat olivat mukana Hiisi Homesin pisteellä jakamassa mm. kalakeittoa, vaatteita, peittoja ja mehua kodittomille.

Teksti: Andreas Nordström.