Skip to main content

Före lördagens match mot RoPS var det landslagsuppehåll på drygt två veckor, men HIFK:s representationslag hade trots pausen en hel del med program på agendan. Spelarna har under föregående veckas lopp deltagit i flera välgörenhetsevenemang, som vi nu berättar mera om här.

På onsdagen ordnades den av Kummit ry arrangerade Fadderdagen på Nya Barnsjukhuset. Erikson CarlosSakari TukiainenDaniel KollarToró och Luís Henrique begav sig till sjukhuset för att hälsa på barnen där. Det spelades mycket fotboll i aulan, och många glada miner syntes. Spelarna delade dessutom ut biljetter till RoPS-matchen åt barnen och deras föräldrar. Nya Barnsjukhuset fick två officiella Veikkausliiga-matchbollar med spelarnas namnteckningar på.

Senare under samma dag deltog flera av representationslagets spelare i en av våra juniorspelares födelsedagskalas. Som ni säkert kan gissa så var det ett fotbollskalas! Spelarna ledde först uppvärmningen, och sedan var det dags för en 15 minuters match mellan de vuxna spelarna och juniorerna. Efter en hård och spännande kamp gick vinsten till juniorerna! Födelsedagsfesten fortsatte ännu i omklädningsrummet efter matchen då det bjöds på mockabitar.

På torsdagskvällen var HIFK tillsammans med sin samarbetspartner Hiisi Homes och deras andra partners med i De Hemlösas Natt. Evenemanget har ordnats sedan år 2002 på FN:s internationella dag för utrotande av fattigdom, och detta år ville man med evenemanget särskilt lyfta fram hemlösa kvinnor. Från HIFK:s lag deltog Macario Hing-GloverJabar SharzaKevin LarssonTuukka AndbergThais Damgaard NielsenRobert Kakeeto och Martti Puolakainen. Spelarna stod vid Hiisi Homes-tältet och delade ut bl.a. fisksoppa, kläder, täcken och saft åt hemlösa.