Skip to main content

Elokuun lopulla naisten edustuksen sarjaottelut Honka/2:sta ja Gnistania vastaan päättyivät yhteen tappioon lukemin 3-2 tämän hetkisen sarjakärjen vieraana ja maalittomaan tasapeliin emännöidessään Gnistania kotipelissä Käpylän nurmella. Kuukauden vaihduttua syyskuun puolelle ovat naiset päässeet takaisin maalivireeseen ja napanneet kahdesta viimeisestä ottelusta täyden pistepotin selkeästi mukaansa ensin Korsossa KOPSEa vastaan ja toistamiseen viime viikolla FC Espoota vastaan vieraissa. 

Korsossa pelatussa syksyisessä vierasottelussa HIFK sai aloittaa hallitsevampana osapuolena. Ennakkoluulottomasti hyökkännyt vierasjoukkue sai pyöritettyä peliä kotijoukkueen puoliskolla vahvasti ja avausosuma nähtiin 18 pelatun minuutin kohdalla maalikuningattaren Elina Sjölinderin toimesta, jonka Nita Metolli vapautti maalintekoon syötöllään. Vain 2 minuuttia myöhemmin Metolli antoi toistamiseen pystysyötön laitaan Emma Rantamaalle, joka leikattuaan laitapakista ohi keskelle pääsi viimeisteli ottelun toisen osuman. Ei mennyt aikaakaan, kun molemmat maalit syöttänyt pistehaukka Metolli pääsi itse pyssyttämään pelin kolmannen maalin vakuuttavalla saksipotkun omaisella vedollaan. Kotijoukkue ei päässyt juurikaan omalle hyökkäyspuoliskolleen vaan joutui tyytymään täysipäiväiseen puolustamiseen HIFK:n käsittelyssä. Vierasjoukkueen toiseksi paras maalintekijä Hanna Meinander pääsi vielä iskemään ensimmäisen puoliajan lopuksi pomminvarmalla maalillaan lukemiksi 0-4. Toiselle puoliskolle lähdettiin vapautuneesti ja jälleen halliten liki koko 45 minuuttista puoliaikaa. Lisämaaleja saatiin odotella 82 minuutille asti, kun nopeasta vastahyökkäyksestä Sjölinder lähetti täydellisellä pystysyötöllään Krista Heinosen matkaan oikeata laitaa pitkin, josta Heinonen pommitti upean laukauksen yläriman sekä tolpan kautta maalin perukoille. Viimeinen naula KOPSE:n arkkuun oli Sjölinderin erehtymätön viimeistely 87 minuutilla, jonka Rantamaa syötti laidasta usean toimitetun seinäsyötön päätteeksi. Vahvemmasta osapuolesta ei tässä ottelussa ollut epäselvyyttä, ja HIFK nappasi täydet 3 sarjapistettä mukaansa Korsosta viiden eri maalintekijän viimeistellen lukemiksi 0-6.

Viime viikolla pelattu ottelu Espoon Säterinniityn tekonurmella rankkasateessa päättyi toistamiseen HIFK eduksi vieraissa. Ottelun ensimmäinen osuma nähtiin kuudennen minuutin kohdalla, kun keskikentältä täydellisen syötön vastaanottanut Rantamaa pääsi oikealta laidalta puolustuslinjan taakse ja syötti pallon maata pitkin maalin edustalle Meinanderille, joka sijoitti pallon FC Espoon vartioiman maalin verkkoon. Toisessa vierasjoukkueen maalissa toistui sama kuvio, eikä Meinander erehtynyt, vaan pääsi viimeistelemään toisen osuman Rantamaan identtisestä syötöstä, vain 6 minuuttia ensimmäisen maalin jälkeen. HIFK sai pidettyä pallon hallinnan itsellään, mutta joutui myös tärkeisiin puolustustehtäviin omassa päädyssään ja selvisi säikähdyksellä muutamista kotijoukkueen hyökkäysyrityksistä. Ensimmäisen puoliskon lopulla nähtiin ottelun kolmas ja viimeinen maali, jossa vasemmalta toimitettu keskitys pomppi kotijoukkueen pelaajien läpi oikealla pelanneen Rantamaan ulottuville boksissa, joka sijoitti pallon vasempaan alanurkkaan. Tauolle lähdettiin tilanteessa 0-3 IFK:n hyväksi. Toisella puoliajalla kumpikaan joukkue ei saanut kartutettua maalitilejään ja ottelu päättyi näihin lukemiin vierasjoukkueen voittoon.

 Tulevana lauantaina on erityinen päivä, sillä 21. päivä pelataan kaksi HIFK:n edustuksen ottelua Töölössä aivan vieri vieressä. Ensimmäisenä naisten edustusjoukkue pelaa EIF:ä vastaan klo 15:00 Töölön Pallokentällä ja sen jälkeen miesten edustusjoukkue isännöi haastajasarjassa SJK:ta kotona Telia 5G-Areenalla klo 18:00. Nyt on täydellinen futispäivä taattu, joten tule paikalle ensin kannustamaan mimmit ja sitten miehet voittoputkeen Töölöön!